ARLEVERT x 48 COMPRIMATE Măriţi imaginea

ARLEVERT x 48 COMPRIMATE

2931

Nou

Vertij de diferite etiologii.

Detalii

Disponibil doar cu rețetă în farmacie

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 1 punct de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 1 punct care poate/pot fi schimbat(e) într-un cupon de 1,00 lei.


76,16 lei

PLATA ONLINE
PLATA ONLINE

Adăugaţi la lista dorinţelor

Tabel date

AmbalajCutie
Cantitate48 COMPRIMATE

Informații

ARLEVERT x 48 COMPRIMATE

 

Compoziţie

Un comprimat Arlevert contine cinarizina 20 mg, dimenhidrinat 40 mg si excipienti: celuloza microcristalina, amidon de porumb, talc, hipromeloza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, croscarmeloza sodica.

Grupa farmacoterapeutica

Medicamente pentru tratamentul tulburarilor de echilibru, medicamente antivertiginoase, combinatii

Indicatii terapeutice

Vertij de diferite etiologii.

Contraindicatii

Când nu trebuie sa utilizati Arlevert?

Arlevert nu trebuie utilizat în caz de:

 • intoxicatii acute;
 • convulsii;
 • suspiciunea existentei unor formatiuni intracraniene înlocuitoare de spatiu (diagnosticarea acestora este mai dificila);
 • tensiune intraoculara crescuta (glaucom cu unghi îngust);
 • marire de volum a prostatei (adenom de prostata) ce determina retentie urinara;
 • marire de volum a prostatei (adenom de prostata) ce determina retentie urinara;
 • consum de etanol;
 • tratament cu antibiotice aminoglicozidice, deoarece pot fi mascate reactiile adverse ale acestora;
 • prematuri sau nou-nascuti;
 • sarcina;
 • alaptare.

Precautii

Când puteti sa utilizati Arlevert numai dupa ce ati discutat în prealabil cu medicul dumneavoastra?

Mai jos sunt enumerate cazurile în care puteti sa utilizati Arlevert doar în anumite conditii si cu precautie. Va rugam ca în aceste cazuri sa va adresati medicului dumneavoastra. Aceeasi recomandare este valabila si în cazul în care v-ati aflat în aceste situatii în trecut. 

Utilizati cu precautie Arlevert daca suferiti de boala Parkinson.

Interactiuni

Ce alte medicamente influenteaza activitatea Arlevert si ce trebuie avut în vedere atunci când sunt utilizate concomitent alte medicamente?

Arlevert nu trebuie administrat în asociere cu inhibitorii monoaminooxidazei. Reactiile adverse anticolinergice sunt potentate de administrarea concomitenta a antidepresivelor triciclice si a parasimpatoliticelor. Medicamentele cu actiune deprimanta asupra sistemului nervos central si etanolul pot potenta efectele deprimante centrale ale Arlevert. Administrarea concomitenta a medicamentelor ce cresc tensiunea arteriala sau a antihipertensivelor trebuie facuta cu precautie. Sunt necesare monitorizarea tensiunii arteriale si ajustarea dozei administrate. Efectul procarbazinei este potentat. Efectele glucocorticoizilor si heparinei pot fi diminuate. Arlevert diminueaza tulburarile de motilitate induse de fenotiazina (sindrom extrapiramidal).

Va rugam sa aveti în vedere ca aceste informatii sunt valabile si în cazul în care ati utilizat recent aceste medicamente.

Atentionari speciale

Copii

Ce trebuie să aveţi în vedere la copii? 

La copii, mai ales în caz de supradozaj, pot să apară semne de excitaţie centrală.

Vârstnici

Ce trebuie să aibă în vedere vârstnicii? 

În cazuri rare pot să apară tulburări ale mişcărilor automate (ale sistemului extrapiramidal) precum tremor, creşterea tonusului muscular, hipokinezie, mai ales la vârstnici, după administrarea unor doze mai mari, de exemplu peste 150 mg cinarizină pe zi (doza zilnică maximă recomandată de 5 comprimate Arlevert conţine 100 mg cinarizină). În acest caz tratamentul trebuie întrerupt şi medicul va decide dacă va fi reluat ulterior cu o doză redusă.

Sarcina şi alăptarea

Ce trebuie să aveţi în vedere în perioada de sarcină sau alăptare? 

Profilul de siguranţă a admnistrării Arlevert la om în perioada de sarcină sau de alăptare nu a fost suficient stabilit. De aceea, Arlevert nu trebuie administrat în perioada de sarcină sau de alăptare.
Dimenhidrinatul poate amplifica contracţiile uterine şi poate determina naşterea prematură. La om, el este excretat în cantităţi mici în laptele matern.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Ce trebuie să aveţi în vedere atunci când doriţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje? 

Acest medicament, chiar în cazul utilizării sale în conformitate cu recomandările medicului, poate să afecteze timpul de reacţie în aşa măsură încât să afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Această afectare este şi mai gravă în cazul consumului concomitent de etanol sau în cazul utilizării concomitente a medicamentelor cu acţiune deprimantă asupra sistemului nervos central.

Doze si mod de administrare

Următoarele recomandări pentru administrare pot fi urmate doar dacă medicul dumneavoatră nu v-a recomandat altfel. Vă rugăm să utilizaţi Arlevert aşa cum v-a fost recomandat pentru ca acţiunea acestuia să fie eficace.

Cât de des şi câte comprimate Arlevert trebuie administrate? 

La adulţi, doza zilnică recomandată este de câte un comprimat Arlevert de 3 ori pe zi.
La începutul tratamentului şi în cazurile grave, doza poate fi crescută până la maximum 5 comprimate Arlevert pe zi.

Cum şi când trebuie administrat Arlevert? 

Comprimatele trebuie administrate după mese, fără a fi mestecate, cu o cantitate suficientă de lichid.

Cât timp trebuie administrat Arlevert? 

Medicul dumneavoastră va stabili durata tratamentului.

Ce trebuie să aveţi în vedere dacă aţi utilizat prea puţine comprimate

Arlevert sau dacă aţi omis administrarea unei doze? 
Continuaţi utilizarea medicamentului aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Nu administraţi o doză dublă pentru a compensa doza omisă.

Ce trebuie să aveţi în vedere dacă întrerupeţi sau opriţi prematur tratamentul? 

Înainte de a întrerupe tratamentul adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Nu întrerupeţi tratamentul decât la recomandarea medicului dumneavoastră, deoarece poate fi afectat succesul tratamentului.

 

Reactii adverse

În timpul administrării Arlevert pot să apară, mai puţin frecvent, sedare, tulburări neurologice centrale, uscăciunea gurii, micţiune dificilă, tulburări vizuale, tensiune intraoculară crescută (glaucom cu unghi îngust) precum şi reacţii de hipersensibilitate (de exemplu reacţii cutanate), rareori, tulburări gastro-intestinale, cefalee şi transpiraţii şi, foarte rar, lupus eritematos şi lichen plan.
În cazuri izolate pot să apară agranulocitoză şi leucopenie reversibile.
În cazuri rare pot să apară tulburări ale mişcărilor automate precum tremor, creşterea tonusului muscular, hipokinezie, mai ales la vârstnici, după administrarea unor doze mai mari, de exemplu peste 150 mg cinarizină pe zi (doza zilnică maximă recomandată de 5 comprimate Arlevert conţine 100 mg cinarizină). În acest caz tratamentul trebuie întrerupt şi medicul va decide dacă va fi reluat ulterior cu o doză redusă.
La copii, mai ales în caz de supradozaj, pot să apară semne de excitaţie centrală.
Dacă observaţi apariţia oricărei reacţii adverse, chiar dacă nu a fost inclusă în acest prospect, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Supradozaj

Ce trebuie făcut în cazul în care au fost administrate doze prea mari de Arlevert? 
În cazul producerii unui supradozaj, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră!

Simptomatologia supradozajului

Ambele substanţe active au limite de siguranţă largi. Dimenhidrinatul poate să determine somnolenţă în cazul unui supradozaj uşor. În cazul supradozajului sever pot să apară deprimarea funcţiei respiratorii, tahicardie, creşterea tensiunii arteriale, deprimarea activităţii sistemului nervos central, semne de excitaţie centrală (mai ales la copii), convulsii, fenomene anticolinergice, tulburări vizuale, tremor şi comă. Intoxicaţiile pot prezenta simptomele asemănătoare intoxicaţiei cu atropină (pupile fixe dilatate, eritem cutanat, xerostomie, hiperpirexie şi, în unele cazuri, tulburări gastro-intestinale).

Tratamentul supradozajului

Se vor provoca vărsături. În cazul în care această măsură terapeutică este lipsită de succes se recomandă efectuarea lavajului gastric cu ser fiziologic.
Insuficienţa respiratorie şi circulatorie sunt tratate prin măsuri terapeutice obişnuite. Se recomandă monitorizarea cu atenţie a temperaturii corpului deoarece, mai ales la copii, poate să apară hiperpirexia, ca urmare a intoxicaţiei cu antihistaminice.
Simptomele asemănătoare crampelor pot fi tratate prin administrarea unui barbituric cu acţiune scurtă. În cazul producerii unor efecte anticolinergice centrale marcate, poate fi utilizată ca antidot fizostigmina (după efectuarea testului la fizostigmină): doza recomandată este de 0,03 mg fizostigmină/kg (la adulţi doza maximă este 2 mg  fizostigmină, iar la copii 0,5 mg fizostigmină) administrată intravenos lent (sau, dacă este necesar, intramuscular).
Dimenhidrinatul este dializabil. Totuşi, eficacitatea acestei măsuri terapeutice este considerată a fi nesatisfăcătoare. O eliminare eficace poate fi obţinută prin hemoperfuzie pe substrat de cărbune activat.
Până în prezent, nu sunt disponibile date referitoare la posibilitatea de dializare a cinarizinei.

Păstrare

Cum trebuie păstrat Arlevert?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 50 comprimate.

Producător

Hennig Arzneimittel GmbH & Co. KG, Germania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Hennig Arzneimittel GmbH & Co. KG
Liebigstrasse 1-2, 65439 Flörsheim am Main, Germania

Data ultimei verificări a prospectului

Martie 2008

 MOMENTAN INDISPONIBIL!!!

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

ARLEVERT x 48 COMPRIMATE

ARLEVERT x 48 COMPRIMATE

Vertij de diferite etiologii.

Scrieţi o recenzie

Path: > > > ARLEVERT x 48 COMPRIMATE

30 other products in the same category: