BISOTENS 5 mg Măriţi imaginea

BISOTENS 5 mg

413

Nou

Bisotens este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale si al durerii in piept cunoscuta sub numele de angina pectorala.

Detalii

Disponibil doar cu rețetă în farmacie

Acest produs nu are puncte de loialitate.


8,88 lei

PLATA ONLINE
PLATA ONLINE

Adăugaţi la lista dorinţelor

Tabel date

AmbalajCutie
Cantitate3 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate

Informații

BISOTENS 5 mg, comprimate filmate 

Substanta activa: Bisoprololum
Producator: Antibiotice S.A. - Romania

Compozitie: Un comprimat filmat contine fumarat de bisoprolol 5 mg. Celelalte componente sunt:
Nucleu: celuloza microcristalina, amidon partial pregelatinizat, croscarmeloza sodica, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. 
Film: alcool polivinilic partial hidrolizat, dioxid de titan (E171), macrogol 3350, talc, oxid galben de fer (E172), oxid rosu de fer (E172), oxid negru de fer (E172). 

Actiune: Bisotens face parte din grupul de medicamente cunoscute sub denumirea de betablocante selective. Betablocantele actioneaza la nivelul inimii si sistemului circulator (artere si vene), prin blocarea numai a anumitor impulsuri.

Indicatii: Bisotens este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale si al durerii in piept cunoscuta sub numele de angina pectorala.

Contraindicatii: Nu luati Bisotens:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la bisoprolol sau la oricare dintre celelalte componente ale Bisotens. 
- daca suferiti de insuficienta cardiaca agravata recent sau daca organismul dumneavoastra retine apa in cantitati mari si vi s-au administrat intravenos medicamente care va ajuta inima sa functioneze 
- daca tensiunea dumneavoastra arteriala are valori foarte scazute (tensiune arteriala sistolica sub 100 mm Hg) 
- daca suferiti de forme severe de astm bronsic sau alte boli pulmonare (bronhopneumopatie cronica obstructiva) 
- daca suferiti de boli de conducere ale impulsurilor la nivelul inimii (bloc atrio-ventricular de gradul II sau III, sindromul sinusului bolnav, bloc sino-atrial, scaderea frecventei cardiace sub 60 batai/minut inainte de inceperea tratamentului) sau tulburari severe ale circulatiei periferice (arteriopatie obstructiva in stadiu avansat, sindrom Raynaud) 
- daca aveti o tumoare a glandei suprarenale (feocromocitom) care determina crize de hipertensiune arteriala si nu efectuati tratament pentru aceasta 
- daca suferiti de anumite afectiuni numite soc cardiogen sau acidoza metabolica

Reactii adverse: Pentru exprimarea frecventei de aparitie s-a utilizat urmatoarea conventie: foarte frecvente (>1/10); frecvente (>1/100, <1/10); mai putin frecvente (>1/1000, <1/100); rare (>1/10000, <1/1000); foarte rare (<1/10000, inclusiv cazurile izolate).

Tulburari psihice: - mai putin frecvente: tulburari ale somnului, stari depresive 
- rare: cosmaruri, halucinatii

Tulburari ale sistemului nervos: - frecvente: ameteli, durere de cap (apar la mai ales la inceputul tratamentului, sunt usoare si dispar in timpul tratamentului)

Tulburari oculare: - rare: diminuarea secretiei lacrimale 
- foarte rare: conjunctivita, tulburari vizuale

Tulburari acustice si vestibulare: - rare: tulburari ale auzului

Tulburari cardiace: - mai putin frecvente: scaderea frecventei cardiace, tulburari ale conducerii impulsurilor la nivelul inimii, agravarea insuficientei cardiace 
- foarte rare: durere in piept

Tulburari vasculare: - frecvente: senzatie de raceala sau amorteala la nivelul extremitatilor corpului 
- mai putin frecvente: hipotensiune arteriala ortostatica

Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale: - mai putin frecvente: bronhospasm

Tulburari gastro-intestinale: - frecvente: greata, varsaturi, diaree, constipatie

Tulburari hepatobiliare: - rare: hepatita

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat: - rare: reactii de hipersensibilitate: senzatie de mancarime, inrosirea trecatoare a fetei, eruptie pe piele, rinita alergica 
- foarte rare: psoriazis sau agravare leziunilor psoriazice deja existente, eruptie cutanata asemanatoare celei psoriazice, caderea parului

Tulburari musculo-scheletice si ale tesutului conjunctiv: - mai putin frecvente: diminuarea fortei musculare, crampe musculare

Tulburari renale si ale cailor urinare: - tulburari ale potentei

Tulburari generale si la nivelul locului de administrare: - frecvente: stare de fatigabilitate, senzatie de epuizare

Investigatii diagnostice: - rare: cresterea concentratiei grasimilor din sange, cresterea concentratiilor unor enzime hepatice din sange

Mod de administrare: Luati intotdeauna Bisotens exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Doza uzuala este de 10 mg bisoprolol pe zi. 
Tratamentul se incepe prin administrarea dozei de 5 mg bisoprolol pe zi. Daca este necesar aceasta doza poate fi crescuta treptat pana la maximum 20 mg bisoprolol pe zi. Tratamentul cu bisoprolol nu trebuie intrerupt brusc ci treptat prin reducerea dozelor. 
Comprimatele filmate trebuie inghitite intregi cu o cantitate suficienta de lichid, de preferat in acelasi moment al zilei.

Precautii: Aveti grija deosebita cand utilizati Bisotens: 
- daca inima dumneavoastra bate mai rar (sub 55 batai/minut) 
- daca medicul dumneavoastra v-a spus ca suferiti de alte boli ale inimii (angina Prinzmetal) 
- daca suferiti de afectiuni ale ficatului, rinichilor, sau tiroidei 
- daca suferiti de diabet zaharat 
- daca aveti varsta peste 65 ani 
- daca efectuati tratament pentru desensibilizare la substantele care va provoaca alergii 
- suferiti de o afectiune a pielii numita psoriazis 
- sunteti sportiv (bisoprololul poate determina rezultate pozitive ale testelor anti-doping) 
- daca urmeaza sa vi se efectueze o interventie chirurgicala. In acest caz trebuie sa avertizati medicul anestezist ca luati bisoprolol cu cel putin 48 ore inaintea efectuarii interventiei chirurgicale.

Interactiuni cu alte medicamente: Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. 
Nu se recomanda asocierea bisoprololului cu antagonisti ai calciului (verapamil, diltiazem), clonidina, inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO, cu exceptia IMAO-B). 
Se recomanda administrarea cu precautie a bisoprololului in asociere cu: alti antagonisti ai calciului (dihidropiridine), antiaritmice din clasa I si III (chinidina, disopiramida, amiodarona), derivati de ergotamina, parasimpatomimetice si alte betablocante (inclusiv cele din componenta picaturilor oftalmice), insuline sau antidiabetice orale, anestezice, glicozide digitalice, inhibitori ai sintezei postaglandinelor, simpatomimetice, antidepresive triciclice, barbiturice, fenotiazide, alte antidepresive, rifampicina, mefloquina.

Sarcina si alaptarea: Bisoprololul nu trebuie utilizat in timpul sarcinii decat daca este absolut necesar. Alaptarea nu este recomandata in timpul tratamentului cu bisoprolol.

Forma de prezentare: Cutie cu 3 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate. Comprimate filmate de culoare bej, rotunde, lucioase, cu margini intacte.

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

BISOTENS 5 mg

BISOTENS 5 mg

Bisotens este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale si al durerii in piept cunoscuta sub numele de angina pectorala.

Scrieţi o recenzie

Path: > > > BISOTENS 5 mg

30 other products in the same category: