ACICLOVIR 400 MG x 10 COMPRIMATE Măriţi imaginea

ACICLOVIR 400 MG x 10 COMPRIMATE

41

Nou

Aciclovir face parte din grupa: antivirale de uz sistemic; antivirale cu actiune directa, nucleozide si nucleotide, exclusiv inhibitori de reverstranscriptaza. 
Aciclovir comprimate este recomandat în tratamentul infectiilor cu virusurile herpes simplex (VHS) de tip 1 si 2 (herpes cutanat, herpes genital, varicela/zona zoster).

Detalii

Disponibil doar cu rețetă în farmacie

Acest produs nu are puncte de loialitate.


27,58 lei

PLATA ONLINE
PLATA ONLINE

Adăugaţi la lista dorinţelor

Tabel date

AmbalajCutie
Cantitate10 comprimate

Informații


ACICLOVIR 400 MG x 10 COMPRIMATECititi cu atentie si în întregime acest prospect înainte de a începe sa utilizati acest medicament. 

Daca aveti orice întrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. 
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. 
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.  

1. Ce este Aciclovir si pentru ce se utilizeaza 
2. Înainte sa utilizati Aciclovir 
3. Cum sa utilizati Aciclovir 
4. Reactii adverse posibile 
5. Cum se pastreaza Aciclovir 
6. Informatii suplimentare  


1. CE ESTE ACICLOVIR SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Aciclovir face parte din grupa: antivirale de uz sistemic; antivirale cu actiune directa, nucleozide si nucleotide, exclusiv inhibitori de reverstranscriptaza. 
Aciclovir comprimate este recomandat în tratamentul infectiilor cu virusurile herpes simplex (VHS) de tip 1 si 2 (herpes cutanat, herpes genital, varicela/zona zoster).

2. ÎNAINTE SA UTILIZATI ACICLOVIR
Nu utilizati Aciclovir în caz de: 
-Hipersensibilitate cunoscuta la aciclovir sau la oricare component al acestuia; este de asemenea contraindicat la pacientii hipersensibili la alte medicamente antivirale cum ar fi famciclovirul, ganciclovirul si valaciclovirul. 
-Copii sub 6 ani. 

Aveti grija deosebita când utilizati Aciclovir 
Înainte de începerea tratamentului cu Aciclovir este important sa avertizati medicul despre orice boala anterioara sau curenta de care suferiti (tulburari renale, imunodepresie, tulburari gastro-intestinale) deoarece doza prescrisa poate fi scazuta în unele cazuri. 
Deoarece medicamentul contine lactoza, administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, deficit de lactaza Lapp sau malabsorbtie de glucoza-galactoza.  

Utilizarea altor medicamente 
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. 

Trebuie luate masuri de precautie în cazul co-administrarii cu: 
-probenecid, medicament antigutos (se întârzie eliminarea aciclovirului din organism), 
-medicamente care pot afecta functia renala (se modifica excretia aciclovirului din organism) 

Utilizarea Aciclovir cu alimente si bauturi 
Vezi pct. "Cum sa utilizati Aciclovir". 

Sarcina si alaptarea 
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament. 

Sarcina 
Experienta administrarii Aciclovir în timpul perioadei de sarcina este insuficienta de aceea nu se recomanda utilizarea sa în aceasta perioada decât sub stricta supraveghere medicala, numai dupa evaluarea raportului risc fetal/beneficiu matern. 

Alaptarea 
Aciclovir este excretat în laptele matern, de aceea comprimatele nu trebuie administrate pe perioada de alaptare. 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor 
Aciclovirul poate influenta capacitatea de concentrare, de aceea administrarea sa trebuie recomandata de catre medic functie de reactivitatea individuala în cazul conducatorilor de vehicule sau celor care folosesc utilaje. 

3. CUM SA UTILIZATI ACICLOVIR
Adulti 

Tratamentul infectiilor cu VHS: doza zilnica este de 1 g aciclovir (5 comprimate Aciclovir 200 mg la 4 ore interval) timp de 5 zile. În cazul unor infectii severe durata tratamentului poate fi de 10 zile. În cazul pacientilor cu imuno-depresie (dupa transplant de maduva) sau a celor cu malabsorbtie, doza zilnica poate fi crescuta pâna la 2 g aciclovir (5 comprimate Aciclovir 400 mg). 
Tratamentul infectiilor recurente cu VHS si a pacientilor cu functie imunitara normala: doza zilnica este de 800 mg aciclovir (4 comprimate Aciclovir 200 mg, câte un comprimat la 6 ore, sau 2 comprimate Aciclovir 400 mg de 2 ori pe zi câte unul la 12 ore). Tratamentul cu doze de 200 mg aciclovir de 3 ori pe zi sau ocazional de 2 ori pe zi poate fi în unele cazuri suficient. Tratamenul de lunga durata trebuie întrerupt dupa 6-12 luni, functie de rezultatele terapeutice obtinute. 
Tratamentul profilactic al pacientilor cu Herpes simplex cu imunitate scazuta: doza zilnica recomandata este de 800 mg aciclovir (4 comprimate Aciclovir 200 mg pe zi), în unele cazuri mai severe sau la pacientii cu malabsorbtie doza poate fi de 1600 mg aciclovir (câte 1 comprimat Aciclovir 400 mg la fiecare 6 ore). Durata tratamentului profilactic sau oportunitatea acestuia trebuie sa fie stabilita functie de evaluarea riscului eventualelor recurente. 
Tratamentul pacientilor cu Zona zoster: doza zilnica recomandata este de 4 g aciclovir (10 comprimate Aciclovir 400 mg, administrate la interval de 4 ore). Durata tratamentului este de minim 7 zile. Pentru a avea efecte terapeutice optime este recomandata începerea tratamentului cât mai devreme, de preferat în mai putin de 24 ore de la aparitia primelor semne cutanate.  

Copii 

Datorita formei farmaceutice, ALS Aciclovir 200 mg comprimate poate fi utilizat la copii cu vârsta peste 6 ani. 

Tratamentul infectiilor cu VHS si profilaxia la copii cu sistem imunitar deficitar: Copiii cu vârsta peste 6 ani pot primi o doza zilnica ca si pentru adulti respectiv 1g aciclovir (5 comprimate Aciclovir 200 mg administrate la 4 ore). 
Tratamentul varicelei la copii cu sistemul imunitar deficitar: doza recomandata este de 20 mg/kg corp de 4 ori pe zi. În general aceasta este în jur de 800 mg aciclovir de 4 ori pe zi pentru copii cu vârsta peste 6 ani. 
Doza maxima pentru o data nu trebuie sa depaseasca 800 mg. Durata tratamentului trebuie sa fie minimum 5 zile. 
Nu exista date suficiente privind tratamentul cu aciclovir pentru profilaxia sau recurenta infectiilor virale cu Herpes simplex, Zona zoster sau varicelei în cazul copiilor cu functie imunitara normala. 
Pacienti cu tulburari ale functiei renale. Dozele trebuie sa fie ajustate dupa cum urmeaza:  

Clearance la creatinina O doza 
VHSinf. VVZinf. Interval între doze 
VHSinf. VVZinf. 
10-25ml/min Normal 800 mg Normal 8 ore 
10 ml/min 200 mg 800 mg 12 ore 12 ore  

 

Vârstnici: 

In concordanta cu scaderea clearance-ului creatininei la acesti pacienti excretia aciclovirului poate fi întârziata. Nu este necesara ajustarea dozelor pentru aceasta categorie de pacienti, decât în cazul prezentei unei insuficiente renale, iar stabilirea dozelor este în functie de clearance-ul creatininei.  

Daca utilizati mai mult decât trebuie din Aciclovir 
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca ati luat mai multe comprimate de Aciclovir decât doza recomandata. 

Daca uitati sa utilizati Aciclovir 
Daca ati uitat o doza, luati-o imediat ce va amintiti si continuati tratamentul fara a lua o doza dubla pentru a evita supradozajul. 

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Aciclovir poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Pot sa apara: înrosirea pielii, manifestari gastrointestinale (greata, voma, diaree, dureri abdominale), totusi acestea disparând spontan la întreruperea tratamentului.  
Ocazional somnolenta, ameteli, halucinatii, convulsii, mai ales în cazul insuficientei renale. 
Rar: pierderea parului, desi relatia dintre aceasta reactie si tratamentul cu aciclovir nu a putut fi demonstrata. 
În cazul câtorva pacienti au fost raportate dureri de cap, oboseala. 

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA ACICLOVIR
Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare.  

A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor. 
Nu utilizati Aciclovir dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. 
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Aciclovir 

Aciclovir 200 mg 
-Substanta activa este aciclovir 200 mg. 
-Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, povidona, stearat de magneziu, amidon glicolat de sodiu tip A 

Aciclovir 400 mg 
-Substanta activa este aciclovir 400 mg. 
-Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, povidona, stearat de magneziu, amidon glicolat de sodiu tip A, dioxid de siliciu coloidal anhidru  

Cum arata Aciclovir si continutul ambalajului 

Aciclovir 200 mg se prezinta sub forma de comprimate rotunde, plate, de culoare alba sau aproape alba, cu margini rotunjite. 

Aciclovir 400 mg se prezinta sub forma de comprimate oblongi, biconvexe, de culoare alba sau aproape alba, fara miros sau aproape fara miros, prevazute cu o linie mediana pe una din fete . 

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producator: 

Egis Pharmaceuticals PLC, Kereszturi Ut 30-38, 1106, Budapesta, Ungaria  

 

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

ACICLOVIR 400 MG x 10 COMPRIMATE

ACICLOVIR 400 MG x 10 COMPRIMATE

Aciclovir face parte din grupa: antivirale de uz sistemic; antivirale cu actiune directa, nucleozide si nucleotide, exclusiv inhibitori de reverstranscriptaza. 
Aciclovir comprimate este recomandat în tratamentul infectiilor cu virusurile herpes simplex (VHS) de tip 1 si 2 (herpes cutanat, herpes genital, varicela/zona zoster).

Scrieţi o recenzie

Path: > > > ACICLOVIR 400 MG x 10 COMPRIMATE

30 other products in the same category: