ADVANTAN MILK 1 MG/G x 50 G Măriţi imaginea

ADVANTAN MILK 1 MG/G x 50 G

78

Nou

Advantan Milk este utilizat pentru urmatoarele afectiuni cutanate: Eczeme exogene acute (dermatită alergică de contact, eczemă degenerativă toxică (prin fricţiune), eczemă seboreică, eczemă numulară [microbiană], eczemă dishidrozică, dermatită de stază, eczemă vulgară, fotodermatoză acută [forme severe]) şi eczeme endogene (dermatită atopică, neurodermatită) si arsuri solare acute.

Detalii

Disponibil doar cu rețetă în farmacie

Acest produs nu are puncte de loialitate.


33,54 lei

PLATA ONLINE
PLATA ONLINE

Adăugaţi la lista dorinţelor

Tabel date

AmbalajTub
Cantitate50 g

Informații

ADVANTAN MILK 1 MG/G x 50 G


Acest prospect contine informatii importante, va rugam sa-l cititi cu atentie.

Ce contine Advantan Milk? (Compozitie)
Substanta activa:

1 g emulsie cutanată conţine aceponat de metilprednisolonă 1 mg (0,1%).
Excipienti: trigliceride cu lanţ mediu, trigliceride ale acidului caprilic/capric/stearic, Macrogol-2-stearil eter (Brij 72), Macrogol-21-stearil-eter (Brij 721), alcool benzilic, edetat disodic, glicerol 85%, apă purificată.

Grupa farmacoterapeutica:
Corticosteroizi puternici (grupa III).

Forma farmaceutica:
Emulsie cutanata.

Sub ce forma de prezentare e disponibil Advantan Milk? (Ambalaj)
Advantan Milk se comercializeaza in tuburi de 20 si 50 g emulsie cutanata.

Cum actioneaza Advantan Milk?
Substanta activa din Advantan Milk este un glucocorticoid, aceponatul de metilprednisolona.
Dupa aplicarea locala, Advantan Milk suprima reactiile cutanate inflamatorii si alergice, precum si reactiile asociate cu hiperplazia celulara, determinand ameliorarea semnelor (eritem, edem, supuratii) si simptomelor (mancarime, usturimi, durere).

Cine detine Autorizatia de punere pe piata?
Intendis GmbH Berlin

Cine produce Advantan Milk?
Indentis Manufacturing SpA, Italia

Pentru ce este utilizat Advantan Milk?
Advantan Milk este utilizat pentru urmatoarele afectiuni cutanate: Eczeme exogene acute (dermatită alergică de contact, eczemă degenerativă toxică (prin fricţiune), eczemă seboreică, eczemă numulară [microbiană], eczemă dishidrozică, dermatită de stază, eczemă vulgară, fotodermatoză acută [forme severe]) şi eczeme endogene (dermatită atopică, neurodermatită) si arsuri solare acute (forme severe).

Cand nu trebuie utilizat Advantan Milk?
Nu trebuie sa utilizati Advantan Milk in cazul in care aveti oricare dintre urmatoarele:
Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului; anumite afectiuni cutanate (sifilis, tuberculoza) sau infectii virale (de exemplu, herpes, varicela) localizate pe zonele care trebuie tratate. Advantan Milk nu trebuie utilizat in tratamentul dermatitei periorale (inflamatie in jurul gurii), acneei rozacee (roseata si descuamare a fetei), acneei vulgare, ulceratiilor, afectiunilor cutanate atrofice, al reactiilor cutanate vaccinale aparute in zona care urmeaza a fi tratata si afectiunilor cutanate suprainfectate bacterian si/sau al infectiilor cutanate fungice.

Advantan Milk nu trebuie utilizat la copii cu varsta sub 4 luni, datorita lipsei de experienta clinica.

Advantan Milk nu trebuie utilizat in tratamentul ochilor sau al ranilor deschise.

Sarcina si alaptarea
Medicul va decide daca produsul medicamentos poate fi utilizat in timpul sarcinii si alaptarii. În general, utilizarea produselor care conţin corticoizi cu administrare topică trebuie evitată în timpul primelor trei luni de sarcină. 
În timpul primului trimestru de sarcină, Advantan Milk nu trebuie aplicat pe mai mult de 20% din suprafaţa corpului.

Ce precautii trebuie luate in cazul utilizarii Advantan Milk?

In cazul afectiunilor cutanate suprainfectate bacterian si/sau cu infectii fungice, medicul va prescrie un tratament asociat. Atunci cand glucocorticosteroizii se administreaza local, riscul infectiilor cutanate localizate poate fi crescut.

Advantan Milk nu trebuie aplicat sub pansament ocluziv (pansament foarte strans, care nu permite trecerea aerului). In cazul utilizarii scutecelor, se recomanda prudenta deoarece acestea pot sa aiba efect ocluziv.
In cazul in care produsul medicamentos se aplica pe zone intinse, durata tratamentului trebuie redusa la minim, in special in timpul sarcinii si alaptarii.
Anuntati medicul daca ramaneti insarcinata.

Medicul va decide privind utilizarea Advantan Milk la copii cu varsta cuprinsa intre 4 luni si 23 luni.

Utilizati produsul medicamentos numai pentru afectiunile cutanate pentru care a fost prescris si numai in dozele si pe perioada de timp recomandate de medicul dvs.

Atunci cand il aplicati pe fata, evitati contactul cu ochii.

La ce trebuie sa fiti atenti daca utilizati oricare alt medicament? (Interactiuni)
Daca se respecta doza prescrisa si daca se utilizeaza o perioada scurta de timp, nu sunt de asteptat interactiuni.
Datorită absorbţiei, aplicarea pe suprafeţe întinse de piele sau tratamentul pe termen lung, pot determina interacţiuni similare celor care apar după tratamentul sistemic.

Cum trebuie utilizati Advantan Milk? (Doze si mod de administrare)
La adulti si copii, Advantan Milk se aplică în strat subţire pe zonele afectate, masând uşor, o dată pe zi. In cazul arsurilor solare severe poate fi aplicat de doua ori pe zi.

In general, durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 2 saptamani la adulti (trei zile in cazul arsurilor solare). In principiu, in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 4 luni si 23 luni, durata tratamentului trebuie redusa la minim.

Glucocorticosteroizii trebuie utilizati in doze cat mai mici posibil si numai cat timp este absolut necesar pentru a obtine si mentine efectul terapeutic dorit.

Daca in timpul utilizarii Advantan Milk, pielea tratata se usuca prea tare, poate fi necesar ca medicul dvs. sa va prescrie un produs emolient suplimentar.
Va rugam sa va adresati medicului dvs. in acest sens.

Poate sa apara efecte nedorite la utilizarea Advantan Milk? (Reactii adverse)

Ocazional, tratamentul cu Advantan Milk a determinat apariţia de iritaţii locale cutanate, cum este senzaţia tranzitorie de arsură uşoară. Mai puţin frecvent, pot să apară mancarimi, roseata cutanata, uscaciunea pielii, descuamare si foliculita. 

Pot să apară reacţii de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii produsului.

Ce efecte poate sa aiba o supradoza de Advantan Milk?
Rezultatele studiilor de toxicitate acută cu aceponat de  metilprednisolonă nu indică risc de intoxicaţii acute ce ar putea să apară după o singură aplicare cutanată  a unei doze foarte mari (aplicare pe o suprafaţă mare, în condiţii favorabile absorbţiei) sau de ingestie accidentală.

 

Cum trebuie pastrat Advantan Milk?
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Data ultimei verificari a prospectului
Noiembrie 2005 

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

ADVANTAN MILK 1 MG/G x 50 G

ADVANTAN MILK 1 MG/G x 50 G

Advantan Milk este utilizat pentru urmatoarele afectiuni cutanate: Eczeme exogene acute (dermatită alergică de contact, eczemă degenerativă toxică (prin fricţiune), eczemă seboreică, eczemă numulară [microbiană], eczemă dishidrozică, dermatită de stază, eczemă vulgară, fotodermatoză acută [forme severe]) şi eczeme endogene (dermatită atopică, neurodermatită) si arsuri solare acute.

Scrieţi o recenzie

Path: > > > ADVANTAN MILK 1 MG/G x 50 G

30 other products in the same category: