AERIUS 5 MG x 10 COMPRIMATE FILMATE Măriţi imaginea

AERIUS 5 MG x 10 COMPRIMATE FILMATE

84

Nou

Aerius este un medicament antialergic, care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergicăşi simptomele acesteia.

Aerius ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei foselor nazale provocatăde alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). 

Detalii

Disponibil doar cu rețetă în farmacie

Acest produs nu are puncte de loialitate.


24,62 lei

PLATA ONLINE
PLATA ONLINE

Adăugaţi la lista dorinţelor

Tabel date

AmbalajCutie
Cantitate30 comprimate filmate

Informații

AERIUS 5 MG x 30 COMPRIMATE FILMATE

 

Desloratadină

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

-Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. -Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. -Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

-Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversănemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Aerius şi pentru ce se utilizează
  2. Înainte să luaţi Aerius
  3. Cumsă luaţi Aerius
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cumse păstrează Aerius
  6. Informaţii suplimentare
  7.  

1. CE ESTE AERIUS ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Aerius este un medicament antialergic, care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergicăşi simptomele acesteia.

Aerius ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei foselor nazale provocatăde alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă sau senzaţia de mâncărime nazală, senzaţia de mâncărime la nivelul palatului, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.

Aerius este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocatăde alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi papule urticariene.

Ameliorarea acestor simptome dureazăo zi întreagăşi vă permite săvă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

 

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI AERIUS

Nu luaţi Aerius

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la desloratadină, la oricare dintre celelalte componente ale Aerius sau la loratadină.

Aerius este indicat adulţilor şi adolescenţilor (12 ani şi peste).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Aerius

-dacă aveţi insuficienţă renală severă.

Dacă aveţi această afecţiune sau dacă nu sunteţi sigur, vă rugăm să întrebaţi medicul înainte de a lua Aerius.

Utilizarea altor medicamente

Nu se cunosc interacţiuni ale Aerius cu alte medicamente.

Utilizarea Aerius cu alimente şi băuturi

Aerius poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Aerius.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Aerius să vă producă somnolenţă sau să vă scadăatenţia. Totuşi, foarte rar, la unii oameni poate provoca somnolenţă, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Aerius

Aerius comprimate conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastrăv-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 

3. CUMSĂ LUAŢI AERIUS

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi peste): luaţi un comprimat o dată pe zi. Înghiţiţi comprimatul întreg cu apă, cu sau fără alimente.

Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de rinită alergică de care suferiţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi Aerius. Dacă rinita dumneavoastră este intermitentă (prezenţa simptomelor timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră văva recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră. Dacă rinita dumneavoastră este persistentă (prezenţa simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe săptămânăşi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră văpoate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.

Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Aerius

Luaţi Aerius numai în dozele prescrise pentru dumneavoastră. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme serioase în caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, dacă luaţi mai mult Aerius decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă uitaţi să luaţi Aerius

Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Aerius poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. La adulţi, reacţiile adverse au fost similare celor produse de un comprimat care nu conţine componenta activă. Cu toate acestea, oboseala, uscăciunea gurii şi durerea de cap au fost raportate mai frecvent decât în cazul administrării unui comprimat care nu conţine componenta activă. La adolescenţi, cefaleea a fost cea mai frecventă reacţie adversă raportată.

După punerea pe piaţă a Aerius, au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe (respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, senzaţie de mâncărime, urticarie şi umflătură) şi erupţii pe piele. De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitaţii, accelerarea bătăilor inimii, durere abdominală, greaţă (stare de rău general), vărsături, senzaţie de disconfort gastric, diaree, ameţeli, somnolenţă, greutate de a adormi, dureri musculare, halucinaţii, convulsii, nelinişte cu hiperactivitate motorie, inflamaţia ficatului şi valori anormale ale testelor funcţionale hepatice.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversănemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

5. CUM SE PĂSTREAZĂ AERIUS

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30°C. A se păstra în ambalajul original. Nu utilizaţi Aerius după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister. Data de expirare se referă la ultima

zi a lunii respective. Spuneţi farmacistului dumneavoastră dacă observaţi orice modificare a aspectului comprimatelor.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi

farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Aerius

-Substanţa activă este desloratadina 5 mg

-Celelalte componente sunt hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, talc. Filmul comprimatului este alcătuit dintr-un înveliş filmat (conţinând lactozămonohidrat, hipromeloză, dioxid de titan, macrogol 400, indigotin (E132)) şi un înveliştransparent (conţinând hipromeloză, macrogol 400), ceară carnauba, ceară albă.

 

Cum arată Aerius şi conţinutul ambalajului

Aerius comprimate filmate 5 mg este ambalat în blistere unidoză, în cutii cu 1, 2, 3, 5, 7, 10, 14, 15, 20, 21, 30, 50, 90 sau 100 comprimate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţăşi producătorul

 SP Europe, Rue de Stalle 73, B-1180 Bruxelles, Belgia.Producator: SP Labo N.V., Industriepark 30, B-2220 Heist-op-den-Berg, Belgia

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

AERIUS 5 MG x 10 COMPRIMATE FILMATE

AERIUS 5 MG x 10 COMPRIMATE FILMATE

Aerius este un medicament antialergic, care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergicăşi simptomele acesteia.

Aerius ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei foselor nazale provocatăde alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). 

Scrieţi o recenzie

Path: > > > AERIUS 5 MG x 10 COMPRIMATE FILMATE

30 other products in the same category: