ALPHA D3 0.25 µg x 50 CAPSULE MOI Măriţi imaginea

ALPHA D3 0.25 µg x 50 CAPSULE MOI

133

Nou

Tratament curativ al osteodistrofiei renale la pacienti cu insuficienta renala in stadiu de uremie, adulti si copii, inainte de inceperea dializei – clearance al creatininei mai mic de 30ml/min si 1,73 mp. Osteodistrofia renala trebuie diagnosticata inainte de inceperea tratamentului – prin examen radilogic si/sau cresterea fosfatazei alkaline si scaderea calcemiei sub 95 mg/l.

Detalii

Disponibil doar cu rețetă în farmacie

Acest produs nu are puncte de loialitate.


29,45 lei

PLATA ONLINE
PLATA ONLINE

Adăugaţi la lista dorinţelor

Tabel date

AmbalajCutie
Cantitate50 capsule moi

Informații


ALPHA D3 0.25 µg x 50 CAPSULE MOI

Alfacalcidol

COMPOZITIE

ALPHA D3® 0.25 µg
O capsula moale contine alfacalcidol 0.25 µg si excipienti: acid citric anhidru, galat de propil, DL-a-tocoferol, alcool etilic anhidru,ulei de arahide, gelatina, glicerol 85%, anidrisorb 85/70 ( sorbitol, sorbitan anhidride, manitol, polioli superiori, apa), oxid rosu de fer (E 172), cerneala comestibila neagra A 103 79 (selac, oxid negru de fer (E 172), alcool etilic denaturant, alcool izopropilic, 1-butanol si acetat de etil). 

ALPHA D3® 0. 5 µg
O capsula moale contine alfacalcidol 0.5 µg si excipienti: acid citric anhidru, galat de propil, DL-a-tocoferol, alcool etilic anhidru,ulei de arahide, gelatina, glicerol 85%, anidrisorb 85/70 ( sorbitol, sorbitan anhidride, manitol, polioli superiori, apa), dioxid de titan (E171), oxid rosu de fer (E 172), cerneala comestibila neagra A 103 79 (selac, oxid negru de fer (E 172), alcool etilic denaturant, alcool izopropilic, 1-butanol si acetat de etil). 

ALPHA D3® 1 µg
O capsula moale contine alfacalcidol 1 µg si excipienti: acid citric anhidru, galat de propil, DL-a-tocoferol, alcool etilic anhidru,ulei de arahide, gelatina, glicerol 85%, anidrisorb 85/70 ( sorbitol, sorbitan anhidride, manitol, polioli superiori, apa),dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E 172), cerneala comestibila neagra A 103 79 (selac, oxid negru de fer (E 172), alcool etilic denaturant, alcool izopropilic, 1-butanol si acetat de etil).

GRUPA FARMACOTERAPEUTICA
Vitamina D si analogi; cod ATC: A11CC03

INDICATII TERAPEUTICE
•  Tratament curativ al osteodistrofiei renale la pacienti cu insuficienta renala in stadiu de uremie, adulti si copii, inainte de inceperea dializei – clearance al creatininei mai mic de 30ml/min si 1,73 mp. Osteodistrofia renala trebuie diagnosticata inainte de inceperea tratamentului – prin examen radilogic si/sau cresterea fosfatazei alkaline si scaderea calcemiei sub 95 mg/l; 
•  Tratament preventiv al osteodistrofiei renale la copii si adulti cu insuficienta renala, nedializati, numai in caz de hiperparatiroidism diagnosticat si doar dupa corectarea hiperfosfatemiei; 
•  Rahitism pseudocarential; 
•  Rahitism si osteomalacie prin hipofosfatemie vitamino-rezistente, in asociere cu fosfati si vitamina D; 
•  Hipoparatiroidism; 
•  Prevenirea hipocalcemiei post-paratiroidectomie in cazul hiperparatiroidismului primar sau tertiar; 
•  Osteoporoza.

CONTRAINDICATII
•  hipercalcemie ( mai mare de 2,6 mmol/l); 
•  hiperfosfatemie ( cu exceptia celei din hipoparatiroidism); 
•  hipermagnezemie; 
•  hipersensibilitate la vitamina D sau la oricare dintre componentele produsului.

PRECAUTII
Tratamentul trebuie supravegheat prin urmarirea calcemiei si fosfatemiei, cel putin o data de 3 luni. Se va prescrie alfacalcidol numai cand exista facilitati pentru monitorizarea calcemiei si a altor parametri biochimici. De asemenea, trebuie urmarite creatinina, magneziul, fosfataza alcalina si calciuria la pacientii care nu fac dializa. Se recomanda supravegherea pacientului, mai ales in perioada stabilirii dozei utile si in momentul aparitiei efectului favorabil al medicamentului, deoarece, atunci cand concetratia plasmatica a fosfatazei alkaline scade si apare ameliorare neta a imaginii radiologice, doza de alfacalcidol se poate reduce. Trebuie evitata aparitia hipercalcemiei, hiperfosfatemiei si hipercalciuriei.

INTERACTIUNI
Pacientii care primesc tratament digitalic concomitent cu alfacalcidol trebuie supravegheati, deoarece hipercalcemia poate provoca aritmii. Pacientii care primesc tratament cu barbiturice sau alte anticonvulsivante cu actiune inductoare enzimatica pot necesita o doza mai mare de alfacalcidol pentru a produce efectul dorit. Absorbtia alfacalcidolului poate fi scazuta de administrarea concomitenta de colestiramina, colestipol, sucralfat sau a unor cantitati mari de antiacide – compusi de aluminiu. Este necesara prudenta daca se administreaza antiacide sau laxative care contin magneziu la pacientii dializati cronic, care primesc alfacalcidol, deoarece poate sa apara hipermagnezemie. La pacientii care primesc diuretice tiazidice concomitant cu alfacalcidol, creste riscul de hipercalcemie. Nu se vor administra vitamina D si derivati in timpul tratamentului cu alfacalcidol, din cauza posibilitatii sumarii efectelor si a riscului crescut de hipercalcemie.

ATENTIONARI SPECIALE
Hiperparatiroidismul autonom (primar sau tertiar) si osteomalacia prin intoxicatie cu aluminiu nu sunt indicatii ale tratamentului cu alfacalcidol. 

Produsul se va administra cu prudenta la pacientii cu litiaza renala. 
Copii : ALPHA D3® capsule moi nu este recomandat copiilor cu greutatea sub 20 kg. 

Sarcina si alaptare : 
Sarcina 
Studiile efectuate la animalele de laborator nu au demonstrate ca alfacalcidolui prezinta toxicitate maternal sau fetala. In absenta datelor complete privind efectele la femeia gravida, produsul se va administra in timpul sarcinii numai daca este necesar, dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal. 
Alaptare 
Desi nu a fost clar stabilit, concentratiile crescute ale vitaminei D3 - 1.25- dihidroxi, care apar in laptele mamelor tratate cu alfcalcidol, ar putea influenta metabolismul calcic al sugarului; in functie de importanta tratamentului pentru mama, se vor lua in considerare fie intreruperea alaptarii, fie oprirea administrarii produsului.

CAPACITATEA DE A CONDUCE VEHICULE SAU A FOLOSI UTILAJE
Produsul nu influenteaza negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folsi utilaje.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Osteodistrofie renala
 : Doza recomandata pentru tratamentul curative la adult este de 1-2 µg alfacalcidol pe zi. Se recomanda inceperea tratamentului cu 0,5-1µg alfacalcidol pe zi la adulti si copii cu greutate peste 20 kg. Ulterior, doza se va ajusta pentru a mentine un raport fosfocalcic normal. Doza recomandata pentru tratamentul preventiv este de 0,5-1µg alfacalcidol pe zi la adulti si copii cu greutate peste 20 kg. 

Rahitism pseudocarential : Se recomanda initierea tratamentului cu doze de 2-4 µg alfacalcidol pe zi ; pentru tratamentul de intretinere se administreaza 0,75-2 µg alfacalcidol pe zi. In formele cu alopecie se administreaza 5-8 µg alfacalcidol pe zi, in asociere cu fosfati. 

Rahitism si osteomalacie prin hipofosfatemie vitamino-rezistente : Doza recomandata este de 1-6 µg alfacalcidol pe zi, in asociere cu fosfati. 

Hipoparatiroidism si pseudohipoparatiroidism : Doza recomandata la adulti si la copii cu greutate peste 20 kg este de 1-3 µg alfacalcidol pe zi. 

Osteoporoza
Doza recomandata este de 0,5 µg alfacalcidol pe zi. 
In functie de raspunsul biochimic, doza initiala va fi ajustata pentru a evita hipercalcemia. Calciul plasmatic ve fi determinat initial saptamanal. Doza de ALPHA D3® poate fi marita la nevoie, prin cresteri de 0,25-05, µg alfacalcidol pe zi. 
Cei mai multi pacienti raspund la doze de 1-3 µg alfacalcidol pe zi. Dupa stabilirea dozei, calcemia poate fi masurata o data la 2-4 saptamani. 
Capsulele se vor inghiti cu putina apa, fara a le mesteca, suge sau sfarama.

REACTII ADVERSE
In cazul insuficientei renale, riscurile majore ale alfacalcidolului sunt hioercalcemia si hiperfosfatemia, putand sa apara calcificari ale tesuturilor moi – cornee, conjunctivita, piele, vase, rinichi. In cazul hipoparatiroidismului si hipofosfatemiei vitaminorezistente, riscul este reprezentat de hipercalcemie cu hipercalciurie; acest fenomen poate fi prevenit prin intreruperea administrarii alfacalcidonului atunci cand calciuria depaseste 6 mg/kg si zi.

SUPRADOZAJ
Hipercalcemia se manifesta clinic prin stare generala alterata, oboseala, ameteli, somnolenta, cefalee, breata, uscaciune a gurii, constipatie, diaree, voma, dureri abdominale sau alte stari de discomfort gastrointestinal, dureri musculare, osoase si articulare, prurit sau palpitatii. 

Tratament : 
Daca apare hipercalcemia se va inceta administrarea de ALPHA D3®, normalizarea concentratiei plasmatice a calciului realizandu-se in aproximativ o saptamana. Hipercalcemia severa necesita spitalizare, reechilibrare hidroelectronica, la nevoie se administreaza diuretice sau glucocorticoizi. In supradozajul acut, tratamentul precoce cu spalaturi gastrice si/sau administrare de carbine medicinal activate pot reduce absolute, ia si determina eliminarea produsului prin materiile fecale.

PASTRARE
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. 
A se pastra la temperaturi sub 25 ºC, in ambalajul original. 
A nu se lasa la indemana copiilor.

AMBALAJ
ALPHA D3® 0.25 µgCutie cu flacon a 50 capsule moi. 
ALPHA D3® 0.5 µgCutie cu flacon a 30 capsule moi. 
ALPHA D3® 1 µgCutie cu flacon a 30 capsule moi.

PRODUCATOR
TEVA Pharmaceutical Industries Ltd., 5 Basel Street, PO Box 3190, Petach Tikva 49131, ISRAEL

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

ALPHA D3 0.25 µg x 50 CAPSULE MOI

ALPHA D3 0.25 µg x 50 CAPSULE MOI

Tratament curativ al osteodistrofiei renale la pacienti cu insuficienta renala in stadiu de uremie, adulti si copii, inainte de inceperea dializei – clearance al creatininei mai mic de 30ml/min si 1,73 mp. Osteodistrofia renala trebuie diagnosticata inainte de inceperea tratamentului – prin examen radilogic si/sau cresterea fosfatazei alkaline si scaderea calcemiei sub 95 mg/l.

Scrieţi o recenzie

Path: > > > ALPHA D3 0.25 µg x 50 CAPSULE MOI

30 other products in the same category: