AMOKSIKLAV QUICKTAB 625 MG x 14 COMPRIMATE Măriţi imaginea

AMOKSIKLAV QUICKTAB 625 MG x 14 COMPRIMATE

167

Nou

Amoksiklav Quicktab este un antibiotic si actioneaza ucigand bacteriile care provoaca infectii. Contine doua medicamente diferite denumite amoxicilina si acid clavulanic. Amoxicilina apartine unei clase de medicamente denumite “peniciline”, carora le poate fi blocata functionarea (pot fi inactivate). Cealalta substanta activa (acidul clavulanic) previne intamplarea acestui lucru.

Detalii

Disponibil doar cu rețetă în farmacie

Acest produs nu are puncte de loialitate.


26,01 lei

PLATA ONLINE
PLATA ONLINE

Adăugaţi la lista dorinţelor

Tabel date

AmbalajCutie
Cantitate14 comprimate

Informații

AMOKSIKLAV QUICKTAB 625 MG x 14 COMPRIMATE

 

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament.

- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

- Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

- Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra (sau pentru copilul dumneavoastra). Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.

- Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grav? sau daca observati orice reactie advers? nementionat? in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:

1. Ce este Amoksiklav Quicktab si pentru ce se utilizeaza

2. Inainte sa luati Amoksiklav Quicktab

3. Cum sa luati Amoksiklav Quicktab

4. Reactii adverse posibile

5. Cum se pastreaza Amoksiklav Quicktab

6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE AMOKSIKLAV QUICKTAB SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Amoksiklav Quicktab este un antibiotic si actioneaza ucigand bacteriile care provoaca infectii. Contine doua medicamente diferite denumite amoxicilina si acid clavulanic. Amoxicilina apartine unei clase de medicamente denumite “peniciline”, carora le poate fi blocata functionarea (pot fi inactivate). Cealalta substanta activa (acidul clavulanic) previne intamplarea acestui lucru.

Amoksiklav Quicktab este indicat pentru tratamentul urmatoarelor infectii bacteriene, la copii si adulti:

• infectii ale urechii medii si ale sinusurilor

• infectii ale tractului respirator

• infectii ale tractului urinar

• infectii ale pielii si ale tesuturilor moi, inclusiv infectii dentare

• infectii osoase si articulare.

2. INAINTE SA LUATI AMOKSIKLAV QUICKTAB

 

Nu luati Amoksiklav Quicktab

• daca sunteti alergic (hipersensibil) la amoxicilina, acid clavulanic, penicilina sau la oricare dintre celelalte componente ale Amoksiklav Quicktab (enumerate la punctul 6)

• daca ati avut vreodata vreo reactie alergica grava (de hipersensibilitate) la orice alt antibiotic.

Aceasta poate include o eruptie pe piele sau o umflare a fetei sau gatului.

• daca ati avut vreodata probleme hepatice sau icter (ingalbenirea pielii) cand ati luat un antibiotic.

Nu luati Amoksiklav Quicktab daca oricare dintre cele de mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua Amoksiklav Quicktab.

Aveti grija deosebita cand utilizati Amoksiklav Quicktab

Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua acest medicament daca:

• aveti mononucleoza infectioasa

• urmati tratament pentru probleme hepatice sau renale

• nu urinati regulat.

Daca nu sunteti sigur daca vreuna dintre cele de mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua Amoksiklav Quicktab.

In anumite situatii, medicul dumneavoastra poate face investigatii pentru a determina tipul de bacterie care a provocat infectia dumneavoastra. In functie de rezultat, este posibil sa primiti concentratii diferite de Amoksiklav Quicktab sau alte medicamente.

Afectiuni la care trebuie sa fiti atent

Amoksiklav Quicktab poate agrava unele dintre afectiunile existente sau poate provoca reactii adverse. Acestea includ reactii alergice, convulsii si inflamatia intestinului gros. Trebuie sa fiti atent la anumite simptome in timp ce luati Amoksiklav Quicktab, pentru a reduce riscul oricaror probleme. Vezi ‘Afectiuni la care trebuie sa fiti atent’ la punctul 4.

Analize de sange si de urina

Daca faceti analize de sange (cum ar fi analize ale formulei globulelor rosii ale sangelui sau analize ale functiei hepatice) sau analize urinare (pentru glucoza), spuneti-i medicului sau asistentei ca luati Amoksiklav Quicktab. Trebuie sa faceti acest lucru din cauza ca Amoksiklav Quicktab poate influenta rezultatele acestor tipuri de analize.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente. Acestea includ medicamente eliberate fara prescriptie medicala sau medicamente din plante.

In cazul in care luati alopurinol (utilizat pentru guta) concomitent cu Amoksiklav Quicktab, va creste probabilitatea de a avea o reactie alergica pe piele.

In cazul in care luati probenecid (utilizat pentru guta), medicul dumneavoastra poate decide ajustarea dozei dumneavoastra de Amoksiklav Quicktab.

Daca se iau concomitent cu Amoksiklav Quicktab medicamente care impiedica formarea de cheaguri de sange (cum ar fi warfarina), atunci vor fi necesare analize de sange suplimentare.

Amoksiklav Quicktab poate afecta modul in care functioneaza metotrexatul (un medicament utilizat pentru a trata cancerul sau afectiunile reumatice).

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau daca alaptati, va rugam informati-l pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Amoksiklav Quicktab poate provoca reactii adverse, iar simptomele va pot afecta capacitatea de a conduce vehicule.

Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje decat daca va simtiti bine.

Informatii importante privind unele componente ale Amoksiklav Quicktab

Comprimatele contin ulei de ricin hidrogenat care poate provoca deranjamente stomacale si diaree dupa administrarea orala.

De asemenea contin aspartam care este o sursa de fenilalanina. Aspartamul poate fi periculos pentru persoanele cu fenilcetonurie.

3. CUM SA LUATI AMOKSIKLAV QUICKTAB

Luati intotdeauna Amoksiklav Quicktab exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si copii cu greutatea de cel putin 40 kg si cu varsta peste 12 ani

Doza uzuala este:

• 1 comprimat de doua ori pe zi

 

Doza crescuta este:

• 1 comprimat de trei ori pe zi

Copii cu greutate mai mica de 40 kg

Comprimatele dispersabile de Amoksiklav Quicktab nu sunt recomandate copiilor cu greutate mai mica de 40 kg.

Cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pacientii cu probleme renale si hepatice

• Daca aveti probleme renale, doza poate fi modificata. Medicul dumneavoastra poate alege o concentratie diferita sau un alt medicament.

• Daca aveti probleme hepatice este posibil sa faceti mai des analize de sange pentru a vedea cum functioneaza ficatul dumneavoastra.

Cum sa luati Amoksiklav Quicktab

• Imediat inainte de a lua comprimatul, amestecati-l intr-un pahar cu apa, pentru a se dispersa.

• Inghititi amestecul la inceputul unei mese sau imediat inainte de masa.

• Nu luati Amoksiklav Quicktab mai mult de 2 saptamani. Daca continuati sa nu va simtiti bine, trebuie sa mergeti din nou la medic.

Comprimatele sunt disponibile intr-un blister cu 2 comprimate. Rupeti blisterul la nivelul perforatiilor. Ridicati triunghiul colorat si trageti in directia indicata de sageata. Nu incercati sa impingeti comprimatul prin folie.

Daca luati mai mult decat trebuie din Amoksiklav Quicktab

Daca luati prea mult Amoksiklav Quicktab, semnele pot include deranjament stomacal (greata, varsaturi sau diaree) sau convulsii. Discutati cu medicul dumneavoastra cat mai curand posibil. Luati cu dumneavoastra cutia medicamentului pentru a-l arata medicului.

Daca uitati sa luati Amoksiklav Quicktab

Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o de indata ce va amintiti. Nu trebuie sa luati urmatoarea doza prea curand, ci sa asteptati sa treaca aproximativ 4 ore inainte de a lua urmatoarea doza.

Daca incetati sa luati Amoksiklav Quicktab

Continuati sa luati Amoksiklav Quicktab pana la terminarea tratamentului, chiar daca va simtiti mai bine. Aveti nevoie de fiecare doza pentru a ajuta la combaterea infectiei. Daca o parte din bacterii supravietuiesc, ele pot provoca revenirea infectiei.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Amoksiklav Quicktab poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Afectiuni la care trebuie sa fiti atent

Reactii alergice:

• eruptie pe piele

• inflamatia vaselor de sange (vasculita) care poate fi vizibila ca pete umflate rosii sau violet pe piele, dar care poate afecta si alte parti ale corpului

• febra, durere articulara, umflarea ganglionilor de la nivelul gatului, axilei (subsuoara) sau zonei inghinale

• umflare, uneori a fetei sau gurii (angioedem), care determina dificultati de respiratie

• colaps.

Contactati un medic imediat daca prezentati vreunul dintre aceste simptome. Intrerupeti administrarea de Amoksiklav Quicktab.

Inflamatia intestinului gros

Inflamatia intestinului gros, care provoaca diaree apoasa, de obicei insotita de sange si mucus, durere de stomac si/sau febra.

Contactati-l pe medicul dumneavoastra cat mai curand posibil pentru recomandari in cazul in care prezentati aceste simptome.

Reactii adverse foarte frecvente

Acestea pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane

• diaree (la adulti).

Reactii adverse frecvente

Acestea pot afecta pana la 1 din 10 persoane

• candidoza (candida – o infectie fungica a vaginului, cavitatii bucale sau a pliurilor pielii)

• senzatie de rau (greata), mai ales in cazul dozelor mari

→ in acest caz luati Amoksiklav Quicktab inainte de masa

• varsaturi

• diaree (la copii).

Reactii adverse mai putin frecvente

Acestea pot afecta pana la 1 din 100 de persoane

• eruptie pe piele, mancarime

• urticarie (eruptie pruriginoasa supradenivelata)

• indigestie

• ameteli

• durere de cap.

Reactii adverse mai putin frecvente care se pot observa in analizele dumneavoastra de sange:

• cresterea valorilor anumitor substante (enzime) produse de ficat.

Reactii adverse rare

Acestea pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane

• eruptie pe piele, care poate fi veziculara si care poate arata ca niste mici tinte (pete inchise la culoare in centru inconjurate de o zona mai palida, cu un inel inchis la culoare in jurul marginii

– eritem polimorf)

daca observati oricare dintre aceste simptome, contactati de urgenta un medic

Reactii adverse rare care se pot observa in analizele dumneavoastra de sange:

• numar mic de celule implicate in procesul de coagulare a sangelui

• numar mic de globule albe.

 

Alte reactii adverse

Alte reactii adverse au aparut la un numar foarte mic de persoane, dar frecventa lor exacta nu este cunoscuta.

• reactii alergice (a se vedea mai sus)

• inflamatie a intestinului gros (a se vedea mai sus)

• reactii grave ale pielii:

- o eruptie generalizata cu vezicule si descumare a pielii, mai ales in jurul gurii, nasului, ochilor si organelor genitale (sindrom Stevens-Johnson) si o forma mai severa, provocand o descuamare extensiva a pielii (mai mult de 30% din suprafata corporala – necroliza epidermica toxica)

- eruptie generalizata cu piele rosie si mici vezicule continand puroi (dermatita buloasa

exfoliativa)

- o eruptie rosie, solzoasa, cu noduli sub piele si vezicule (pustuloza exantematica).

 

Contactati imediat un medic daca prezentati oricare dintre aceste simptome.

• inflamatie hepatica (hepatita)

• icter, provocat de o crestere a bilirubinei din sange (o substanta produsa in ficat) care face ca pielea dumneavoastra si albul din jurul ochilor sa fie galbene

• inflamatia tubulilor renali

• dureaza mai mult ca sangele sa coaguleze

• hiperactivitate

• convulsii (la persoanele care iau doze mari de Amoksiklav Quicktab sau care au probleme renale)

• limba de culoare neagra care arata paroasa

• dinti patati (la copii), de obicei care dispar prin periere.

Reactii adverse care se pot observa in analizele dumneavoastra de sange sau de urina:

• o scadere severa a numarului de globule albe

• un numar scazut de globule rosii (anemie hemolitica)

• cristale in urina.

Daca va apar reactii adverse

Spuneti-i medicului dumneavoastra sau farmacistului daca oricare dintre reactiile adverse devine severa sau ingrijoratoare sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect.

 

5. CUM SE PASTREAZA AMOKSIKLAV QUICKTAB

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Amoksiklav Quicktab dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Amoksiklav Quicktab

- Substantele active sunt amoxicilina si acidul clavulanic.

Un comprimat contine 875 mg amoxicilina sub forma de amoxicilina trihidrat si 125 mg acid clavulanic sub forma de clavulanat de potasiu.

- Celelalte componente sunt: aroma de amestec tropical, aroma de portocala dulce, aspartam, dioxid de siliciu coloidal anhidru, oxid galben de fer (E 172), talc, ulei de ricin hidrogenat, celuloza microcristalina silicificata.

 

Cum arata Amoksiklav Quicktab si continutul ambalajului

Amoksiklav Quicktab 1000 mg sunt comprimate pentru dispersie orala/orodispersabile de forma octogonala, de culoare galben-brun, pigmentate, cu miros aromat si gust de fructe tropicale.

Amoksiklav Quicktab 1000 mg este disponibil in cutii cu 2 blistere Al/Al a cate 5 comprimate.

Amoksiklav Quicktab 1000 mg este disponibil in cutii cu 2 blistere Al/Al a cate 7 comprimate.

 

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Biomedial Pharma S.R.L.

 

ProducatorulLek Pharmaceuticals d.d.

Verovskova 57, 1526 Ljubljana, Slovenia

 

 

Sfaturi/educatie medicala

Antibioticele sunt utilizate pentru tratamentul infectiilor provocate de bacterii. Sunt ineficace impotriva infectiilor provocate de virusuri.

Uneori, o infectie provocata de o bacterie nu se vindeca in urma unei cure de tratament cu un antibiotic. Una dintre cele mai frecvente cauze se datoreaza rezistentei la antibioticul utilizat pe care o dezvolta bacteria care a provocat infectia. Aceasta inseamna ca acestea pot supravietui sau chiar se pot inmulti, in ciuda tratamentului cu antibiotic.

Bacteriile pot deveni rezistente la antibiotice din numeroase motive. Utilizarea responsabila a antibioticelor poate ajuta la reducerea sanselor de dezvoltare a rezistentei bacteriene.

Cand medicul va prescrie o cura de tratament cu un antibiotic, aceasta este pentru a trata infectia dumneavoastra curenta. Urmand sfaturile de mai jos veti ajuta la prevenirea riscului de aparitie a bacteriilor rezistente care ar putea opri actiunea antibioticului.

1. Este foarte important sa luati antibioticul in doza corecta, la momentul corespunzator si pentru numarul indicat de zile. Cititi informatiile de pe eticheta si daca aveti nelamuriri cereti explicatii medicului dumneavoatra sau farmacistului.

2. Nu trebuie sa luati un antibiotic decat daca acesta a fost prescris special pentru dumneavoastra si trebuie sa il utilizati numai pentru a trata infectia pentru care a fost prescris.

3. Nu trebuie sa luati antibiotice care au fost prescrise altor persoane chiar daca acestea au avut o infectie asemanatoare cu a dumneavoastra.

4. Nu trebuie sa dati altor persoane antibioticele care au fost prescrise pentru dumneavoastra.

5. Dupa completarea tratamentului conform indicatiilor medicului dumneavoastra, trebuie sa returnati orice antibiotic nefolosit farmaciei pentru a fi eliminate corespunzator.

 

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

AMOKSIKLAV QUICKTAB 625 MG x 14 COMPRIMATE

AMOKSIKLAV QUICKTAB 625 MG x 14 COMPRIMATE

Amoksiklav Quicktab este un antibiotic si actioneaza ucigand bacteriile care provoaca infectii. Contine doua medicamente diferite denumite amoxicilina si acid clavulanic. Amoxicilina apartine unei clase de medicamente denumite “peniciline”, carora le poate fi blocata functionarea (pot fi inactivate). Cealalta substanta activa (acidul clavulanic) previne intamplarea acestui lucru.

Scrieţi o recenzie

Path: > > > AMOKSIKLAV QUICKTAB 625 MG x 14 COMPRIMATE

30 other products in the same category: