AMOXICILINA 250 MG x 20 CAPSULE Măriţi imaginea

AMOXICILINA 250 MG x 20 CAPSULE

168

Nou

Amoxicilina este un antibiotic folosit pentru tratarea infectiilor. Apartine unui grup de antibiotice denumit „peniciline“.Amoxicilina poate trata o gama larga de infectii: infectii ale pieptului (bronsite, pneumonii), ale urechilor (otite), ale sinusurilor (sinuzite), infectii ale vezicii urinare si rinichilor (pielonefrita, cistita, uretrita),etc.

Detalii

Disponibil doar cu rețetă în farmacie

Acest produs nu are puncte de loialitate.


7,20 lei

PLATA ONLINE
PLATA ONLINE

Adăugaţi la lista dorinţelor

Tabel date

AmbalajCutie
Cantitate20 capsule

Informații

AMOXICILINA 250 MG x 20 CAPSULE

 

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.

- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

- Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului

- Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.

- Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului

In acest prospect gasiti:

1. Ce este Amoxicilina Antibiotice si pentru ce se utilizeaza

2. Inainte sa utilizati Amoxicilina Antibiotice

3. Cum sa utilizati Amoxicilina Antibiotice

4. Reactii adverse posibile

5. Cum se pastreaza Amoxicilina Antibiotice

6. Informatii suplimentare

 

1. CE ESTE AMOXICILINA ANTIBIOTICE SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Amoxicilina este un antibiotic folosit pentru tratarea infectiilor. Apartine unui grup de antibiotice denumit „peniciline“.

Amoxicilina poate trata o gama larga de infectii: infectii ale pieptului (bronsite, pneumonii), ale urechilor (otite), ale sinusurilor (sinuzite), infectii ale vezicii urinare si rinichilor (pielonefrita, cistita, uretrita), infectii ale sistemului de reproducere feminin, infectii abdominale, ale inimii (endocardita), ale pielii, dintilor si gingiilor (abcese).

Amoxicilina poate fi folosita si in tratamentul febrei tifoide si paratifoide (determinate de o bacterie numita Salmonella).

Amoxicilina poate fi utilizata in asociere cu alte medicamente pentru tratarea ulcerului gastric si

 

2. INAINTE SA UTILIZATI AMOXICILINA ANTIBIOTICE

Nu utilizati Amoxicilina Antibiotice

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la amoxicilina, la alte antibiotice din grupa penicilinelor, la cefalosporine sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

- daca aveti o boala determinata de un virus numit Epstein-Barr, manifestata prin febra, inflamarea ganglionilor, marirea splinei, inflamatia faringelui si amigdalelor;

- daca aveti leucemie limfocitara (o boala a sangelui caracterizata prin cresterea excesiva a numarului de globule albe);

- la copii cu varsta sub 6 ani.

 

Aveti grija deosebita cand utilizati Amoxicilina Antibiotice

- daca aveti astm bronsic;

- daca ati avut vreodata eruptii pe piele cand ati utilizat antibiotice;

- daca in timp ce utilizati amoxicilina aveti scaune numeroase, cu striuri de sange, dureri abdominale, febra;

- daca aveti sifilis primar (leziune nedureroasa a pielii, localizata de obicei la nivel zonei genitale, insotita de inflamarea ganglionilor din vecinatate);

- daca aveti afectiuni ale ficatului;

- daca aveti afectiuni ale rinichilor;

- daca aveti diabet si vi se efectueaza dozarea glucozei din urina prin metode colorimetrice;

- daca efectuati un test pentru detectarea anticorpilor fata de globulele rosii (test Coombs).

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea amoxicilinei cu alte medicamente le poate modifica modul lor de actiune.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente: alte antibiotice, alopurinol, anticoagulante orale (medicamentelor ce impiedica formarea cheagurilor de sange), metotrexat, contraceptive orale, glicozide digitalice, probenecid, fenilbutazona, oxifenilbutazona, sulfasalazina. Nu intrerupeti sau nu incepeti nici un tratament fara recomandarea medicului dumneavoastra.

Sarcina si alaptarea

 

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

 

Amoxicilina se poate administra in timpul sarcinii.

Cantitati foarte mici de amoxicilina trec in laptele matern; de obicei, in timpul administrarii medicamentului, alaptarea nu trebuie intrerupta. Totusi, in cazul aparitiei diareei, candidozei sau a eruptiei pe piele la sugar, se intrerupe fie alaptarea, fie administrarea antibioticului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Amoxicilina nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Amoxicilina Antibiotice

Datorita continutului de p-hidroxibenzoatul de metil si p-hidroxibenzoatul de n-propil pot sa apara reactii alergice, chiar intarziate.

 

3. CUM SA UTILIZATI AMOXICILINA ANTIBIOTICE

Utilizati intotdeauna Amoxicilina Antibiotice exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Capsulele se inghit intregi, cu un pahar cu apa. Capsulele de amoxicilina se administreaza in timpul mesei sau cu o cantitate mica de alimente. Nu zdrobiti, mestecati sau deschideti capsulele.

Tratamentul trebuie continuat inca 2-3 zile dupa disparitia simptomelor. Se recomanda o perioada de tratament de cel putin 10 zile in cazul infectiilor provocate de streptococi beta-hemolitici, in vederea eradicarii agentului patogen.

Adulti si adolescenti

In general, doza recomandata este de 250-500 mg amoxicilina, la intervale de 8 ore (de 3 ori pe zi).

In infectii grave doza recomandata este de 3 g amoxicilina de doua ori pe zi.

Nu trebuie depasita doza zilnica maxima de 6 g.

La pacientii la care este necesara profilaxia endocarditei bacteriene se administreaza 3 g amoxicilina cu o ora inainte de o interventie stomatologica sau chirurgicala, apoi 1,5 g dupa 6 ore de la interventie.

 

In infectia cu Chlamydia la gravide, doza recomandata este de 500 mg amoxicilina, la intervale de 8 ore, timp de 7–10 zile.

In infectii gonococice endocervicale sau uretrale necomplicate doza recomandata este de 50 mg amoxicilina/kg si zi, in priza unica.

In gastrita si ulcer gastric sau duodenal determinate de Helicobacter pylori, doza recomandata este 750 mg -1g amoxicilina de 2 ori pe zi in cazul asocierii cu metronidazol 400 mg si omeprazol 40 mg pe zi sau 1 g amoxicilina de 2 ori pe zi in cazul asocierii cu claritromicina 500 mg si omeprazol 40 mg pe zi. Durata de tratament recomandata este de 7 zile.

 

Boala Lyme:

- in eritemul cronic migrator doza recomandata este de 4 g amoxicilina pe zi

- in caz de manifestari sistemice determinate de diseminarea hematogena a Borrelia burgdorferi, dozapoate fi crescuta pana la 6 g amoxicilina pe zi administrata in mai multe prize. Durata tratamentuluieste de 15-21 zile.

 

Pacienti cu insuficienta renala

Clearance al creatininei

(ml/min)

Doza recomandata pe zi

Interval intre prize

10 – 30

<10

500 mg – 1 g

250 mg – 500 mg

12 ore

La pacientii hemodializati, se administreaza o doza suplimentara de 500 mg, la finalul sedintei de dializa.

 

Copii cu varsta peste 6 ani (greutatea peste 20 kg)

In general, doza recomandata este 25-50 mg amoxicilina/kg si zi, repartizata in 3 prize egale, la intervale de 8 ore. In functie de natura si gravitatea infectiei, doza poate fi crescuta. Durata tratamentului este in functie de raspunsul terapeutic.

Boala Lyme:

- in eritemul cronic migrator doza recomandata este 50 mg amoxicilina/kg si zi

- in caz de manifestari sistemice determinate de diseminarea hematogena a Borrelia burgdorferi, doza

poate fi crescuta pana la 6 g amoxicilina pe zi, administrata in mai multe prize. Durata tratamentului

este de 15-21 zile.

 

Copii cu varsta sub 6 ani (greutatea sub 20 kg)

Pentru aceasta categorie de pacienti se utilizeaza forme farmaceutice adecvate varstei.

Urmati intocmai schema de tratament recomandata de medicul dumneavoastra, chiar daca incepeti sa va simtiti mai bine; simptomele se pot ameliora inainte ca infectia sa fie pe deplin tratata.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Amoxicilina Antibiotice

Orice medicament utilizat in exces poate sa determine tulburari grave. Daca suspectati acest lucru, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Simptomele pot fi: greata, varsaturi si diaree, afectare neuropsihica.

Daca uitati sa utilizati Amoxicilina Antibiotice

Daca ati uitat sa utilizati Amoxicilina Antibiotice la timp, puteti sa o faceti cat mai curand posibil si apoi sa reveniti la schema de administrare obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Amoxicilina Antibiotice

Trebuie sa utilizati Amoxicilina Antibiotice dupa schema recomandata de medicul dumneavoastra. Intreruperea prea devreme a tratamentului poate determina reaparitia infectiei.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului

 

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Amoxicilina Antibiotice poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Investigatii diagnostice

Foarte rare (raportate la mai putin de 1 la 10000 pacienti): prelungirea timpului de sangerare si a timpului de protrombina.

Tulburari hematologice si limfatice

Foarte rare (raportate la mai putin de 1 la 10000 pacienti): scaderea numarului de globule albe (care revine la valorile normale la intreruperea tratamentului), scaderea numarului de trombocite (care revine la valorile normale la intreruperea tratamentului), neutropenie severa, agranulocitoza, anemie hemolitica.

Tulburari ale sistemului nervos

Foarte rare (raportate la mai putin de 1 la 10000 pacienti): hiperkinezie (miscari involuntare), ameteala si convulsii. Convulsiile pot sa apara la pacientii cu insuficienta renala sau la cei carora li s-au administrat doze mari de amoxicilina.

 

Tulburari gastro-intestinale

Frecvente (raportate la mai mult de 1 la 100 pacienti, dar la mai putin de 1 la 10 pacienti): greata si diaree;

Rare (raportate la mai mult de 1 la 10000 pacienti, dar la mai putin de 1 la 1000 pacienti): varsaturi;

Foarte rare (raportate la mai putin de 1 la 10000 pacienti): candidoza cutaneomucoasa, colita asociata tratamentului (inclusiv colita pseudomembranoasa si colita ulceronecrotica).

La copii, poate apare decolorarea superficiala a dintilor (in special in cazul administrarii suspensiilor). De obicei, decolorarea dintilor poate fi indepartata prin periaj.

Tulburari renale si ale cailor urinare

Foarte rare (raportate la mai putin de 1 la 10000 pacienti): nefrita interstitiala acuta (inflamatie la nivelul rinichilor) si cristalurie.

 

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat

Frecvente (raportate la mai mult de 1 la 100 pacienti, dar la mai putin de 1 la 10 pacienti): eruptii maculopapuloase de natura alergica sau nealergica;

Rare (raportate la mai mult de 1 la 10000 pacienti, dar la mai putin de 1 la 1000 pacienti): mancarimi, urticarie;

Foarte rare (raportate la mai putin de 1 la 10000 pacienti): eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica, dermatite exfoliative si buloase, pustuloza exantematica acuta generalizata.

Tulburari ale sistemului imunitar

Foarte rare (raportate la mai putin de 1 la 10000 pacienti): reactii severe de hipersensibilitate, inclusiv edem angioneurotic (umflaturi ale fetei, buzelor, gurii sau gatului), anafilaxie, boala serului, vasculite alergice si soc anafilactic.

Daca apar reactii alergice, tratamentul trebuie intrerupt.

Tulburari hepatobiliare

Foarte rare (raportate la mai putin de 1 la 10000 pacienti): cresterea valorilor serice ale transaminazelor hepatice; hepatita (inflamatii ale ficatului) si icter colestatic.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

5. CUM SE PASTREAZA AMOXICILINA ANTIBIOTICE

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 25?C, in ambalajul original.

Nu utilizati Amoxicilina Antibiotice dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine AMOXICILINA ANTIBIOTICE

Amoxicilina 250 mg

- Substanta activa este amoxicilina 250 mg (sub forma de amoxicilina trihidrat)

- Celelalte componente sunt: continutul capsulei: talc, stearat de magneziu;

corpul capsulei: dioxid de titan (E171), gelatina; capacul capsulei: dioxid de titan (E 171), gelatina, galben de chinolina (E104), Rosu Allura AC (E 129), p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil.

 

Amoxicilina 500 mg

- Substanta activa este amoxicilina 500 mg (sub forma de amoxicilina trihidrat)

- Celelalte componente sunt: continutul capsulei: talc, stearat de magneziu;

corpul capsulei: dioxid de titan (E171), gelatina; capacul capsulei: dioxid de titan (E 171), gelatina, galben de chinolina (E104), Rosu Allura AC (E 129), p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil.

Cum arata Amoxicilina Antibiotice si continutul ambalajului

 

Amoxicilina Antibiotice 250 mg

Medicamentul se prezinta sub forma de capsule cu capac de culoare rosu opac si corp de culoare alb opac, continand pulbere granulata, de culoare alba sau aproape alba.

Ambalaj

Medicamentul este ambalat in cutii cu 2 sau 100 de blistere din PVC / Al a cate 10 capsule

Amoxicilina Antibiotice 500 mg

Medicamentul se prezinta sub forma de capsule cu capac de culoare rosu opac si corp de culoare alb opac, continand pulbere granulata, de culoare alba sau aproape alba.

Ambalaj

Medicamentul este ambalat in cutii cu unul sau 100 de blistere din PVC / Al a cate 10 capsule

 

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul

S. C. Antibiotice S. A.

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata.

 

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

AMOXICILINA 250 MG x 20 CAPSULE

AMOXICILINA 250 MG x 20 CAPSULE

Amoxicilina este un antibiotic folosit pentru tratarea infectiilor. Apartine unui grup de antibiotice denumit „peniciline“.Amoxicilina poate trata o gama larga de infectii: infectii ale pieptului (bronsite, pneumonii), ale urechilor (otite), ale sinusurilor (sinuzite), infectii ale vezicii urinare si rinichilor (pielonefrita, cistita, uretrita),etc.

Scrieţi o recenzie

Path: > > > AMOXICILINA 250 MG x 20 CAPSULE

30 other products in the same category: