Baraclude 0,5 mg comprimate filmate Măriţi imaginea

BARACLUDE 0,5 MG x 30 COMPRIMATE FILMATE

319

Nou

Baraclude comprimate este un medicament antiviral, utilizat pentru tratamentul infecţiei cronice cu virusul hepatitei B (VHB) la adulţi.

Detalii

Disponibil doar cu rețetă în farmacie

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 34 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 34 puncte care poate/pot fi schimbat(e) într-un cupon de 34,00 lei.


1 713,41 lei

PLATA ONLINE
PLATA ONLINE

Adăugaţi la lista dorinţelor

Tabel date

AmbalajCutie
Cantitatecomprimate filmate

Informații

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Entecavir

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe  luaţi acest medicament.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea  fie necesar să-l recitiţi.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect,  rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1.     Ce este Baraclude şi pentru ce se utilizează

2.     Înainte  luaţi Baraclude

3.     Cumsă luaţi Baraclude

4.     Reacţii adverse posibile

5.     Cum se păstrează Baraclude

6.     Informaţii suplimentare

1. CE ESTE BARACLUDE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Baraclude comprimate este un medicament antiviral, utilizat pentru tratamentul infecţiei cronice cu virusul hepatitei B (VHB) la adulţi.

Infecţia cu virusul hepatitei B poate duce la afectarea ficatului. Baraclude reduce cantitatea de virus din organismul dumneavoastră şi îmbunătăţeşte starea ficatului.

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI BARACLUDE

Nu luaţi Baraclude

 dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la entecavir sau la oricare dintre celelalte componente ale Baraclude.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Baraclude

1.      dacă aţi avut vreodată probleme cu rinichii, spuneţi-i medicului. Acest lucru este important, deoarece Baraclude este eliminat din corpul dumneavoastră prin rinichi şi s-ar putea să aveţi nevoie de ajustarea dozei sau a schemei de dozare.

2.      nu încetaţi să luaţi Baraclude fără recomandarea medicului dumneavoastră, deoarece hepatita se poate agrava după întreruperea tratamentului. Atunci când tratamentul cu Baraclude este întrerupt, medicul dumneavoastră va continua să vă supravegheze şi să vă facă analize de sânge timp de mai multe luni.

3.      discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă aveţi ciroză hepaticăşi care ar putea fi posibilele reacţii adverse la tratamentul cu Baraclude.

4.      dacă sunteţi infectaţi cu HIV (virusul imunodeficienţei umane) trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră. Nu ar trebui  luaţi Baraclude pentru tratarea infecţiei cu virusul hepatitei B, decât dacă luaţi în acelaşi timp medicamente pentru HIV, deoarece eficacitatea tratamentului viitor cu HIV poate fi redusă. Baraclude nu va controla infecţia cu HIV.

5.      folosirea Baraclude nu previne infectarea de către dumneavoastră a altor persoane cu virusul hepatitei B (VHB) prin contact sexual sau lichide ale organismului (inclusiv contaminare prin sânge). Deci, este important să luaţi măsuri adecvate de precauţie pentru a preveni infectarea altor persoane cu VHB. Este disponibil un vaccin pentru a-i proteja pe cei expuşi riscului de infectare cu VHB.

6.      Baraclude aparţine unei clase de medicamente care pot provoca acidoză lactică (exces de acid lactic în sângele dumneavoastră) şi mărirea ficatului. Simptome cum sunt: greaţă, vărsături şi dureri de stomac pot indica producerea acidozei lactice. Această reacţie adversă rară, dar gravă, a fost ocazional fatală. Acidoza lactică apare mai frecvent la femei, în special dacă sunt obeze. Medicul dumneavoastră  va supraveghea regulat în perioada în care veţi primi Baraclude.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm  spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Baraclude împreună cu alimente şi băuturi

În cele mai multe cazuri puteţi lua Baraclude cu sau fără alimente. Totuşi, dacă anterior aţi fost tratat cu un medicament care conţine substanţa activă lamivudină, trebuie să aveţi în vedere următoarele. Dacă l-aţi înlocuit cu Baraclude deoarece tratamentul cu lamivudină nu a fost eficace, trebuie  luaţi Baraclude pe stomacul gol o dată pe zi. Stomacul gol înseamnă la cel puţin 2 ore după o masă sau cu cel puţin 2 ore înainte de următoarea masă.

Sarcina şi alăptarea

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi  rămâneţi gravidă. Nu s-a demonstrat că utilizarea Baraclude este sigură în timpul sarcinii la om. Baraclude nu trebuie utilizat în timpul sarcinii în afara cazului în care medicul  asistă direct. Este important ca femeia cu vârstă fertilă care primeşte tratament cu Baraclude  utilizeze o formă sigură de contracepţie pentru a evita să rămână gravidă. Nu trebuie  alăptaţi în timpul tratamentului cu Baraclude. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi. Nu se ştie dacă entecavir, substanţa activă din Baraclude, se excretă în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puţin probabil ca Baraclude  afecteze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Ameţeli, slăbiciune şi somnolenţă, sunt reacţii adverse frecvente care pot împiedica capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă aveţi orice motiv de îngrijorare, discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Informaţii importante privind unele componente ale Baraclude comprimate

Acest medicament conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide,  rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ LUAŢI BARACLUDE

Nu toţi pacienţii trebuie  ia aceeaşi doză de Baraclude.

Luaţi întotdeauna Baraclude exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie  discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală este fie de 0,5 mg, fie de 1 mg o dată pe zi oral (prin înghiţire).

Doza dumneavoastră va depinde de:

1.      dacă aţi mai fost tratat pentru infecţie cu VHB şi ce medicamente aţi primit.

2.      dacă aveţi probleme cu rinichii. Medicul dumneavoastră  poate prescrie o doză mai mică sau să vă recomande să luaţi mai puţin decât o dată pe zi.

Medicul  va recomanda doza corectă pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna doza recomandată de medicul dumneavoastră pentru a  asigura că medicamentul realizează efectul optim şi reduce dezvoltarea rezistenţei la tratament. Baraclude se va utiliza atât timp cât v-a spus medicul. Medicul  va spune dacăşi când trebuie să opriţi tratamentul.

Dacă luaţi mai mult Baraclude decât trebuie

Anunţaţi imediat medicul.

 

Dacă uitaţi  luaţi Baraclude

Este important  nu uitaţi să luaţi nicio doză. Dacă uitaţi  luaţi o doză de Baraclude, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi luaţi următoarea doză la ora obişnuită. Dacă esteaproape timpul pentru următoarea doză, nu mai luaţi doza uitată. Aşteptaţi şi luaţi doza următoare la timpul potrivit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Nu încetaţi  luaţi Baraclude fără recomandarea medicului dumneavoastră

Unele persoane pot avea simptome foarte grave de hepatită când încetează  mai ia Baraclude. Spuneţi medicului dumneavoastră imediat despre orice modificare a simptomelor pe care o observaţi după întreruperea tratamentului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Baraclude poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate 
persoanele.

Pacienţii trataţi cu Baraclude au raportat următoarele reacţii adverse: frecvente (cel puţin 1 din 100 de pacienţi): dureri de cap, insomnie (incapacitate de a adormi), fatigabilitate (oboseală extremă), ameţeli, somnolenţă, vărsături, diaree, greaţă, dispepsie (indigestie), şi creşterea concentraţiilor enzimelor hepatice în sânge. mai puţin frecvente (cel puţin 1 din 1000 de pacienţi): erupţii trecătoare pe piele, căderea părului. rare (cel puţin 1 din 10000 de pacienţi): reacţii alergice severe.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversănemenţionată în acest prospect,  rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ BARACLUDE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Baraclude după data de expirare înscrisă pe flacon, blister sau cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Cutie cu blister: a nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A se păstra în ambalajul original. Cutie cu flacon: a nu se păstra la temperaturi peste 25°C. A se ţine flaconul bine închis.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum  eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Baraclude

Substanţa activă este entecavir. Fiecare comprimat filmat conţine entecavir 0,5 mg.

Celelalte componente sunt: Nucleul comprimatului: crospovidonă, lactoză monohidrat, stearat de magneziu, celuloză microcristalinăşi povidonă. Filmul comprimatului: hipromeloză, macrogol 400, dioxid de titan (E171) şi polisorbat 80 (E433).

Cum arată Baraclude şi conţinutul ambalajului

Comprimatele filmate (comprimatele) sunt alb până la aproape alb şi de formă triunghiulară. Sunt marcate cu “BMS” pe o faţă şi cu “1611” pe cealaltă. Baraclude 0,5 mg comprimate filmate sunt disponibile în cutii conţinând 30 x 1 sau 90 x 1 comprimate filmate (blistere pentru eliberarea unei unităţi dozate) şi în flacoane conţinând 30 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj  fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă: 
BRISTOL-MYERS SQUIBB PHARMA EEIG 
Uxbridge Business Park 
Sanderson Road 
Uxbridge UB8 1DH 
Marea Britanie

Producătorul:
Bristol-Myers Squibb S.r.l.
Contrada Fontana del Ceraso 
03012 Anagni (FR) 
Italia

Pentru orice informaţii despre acest medicament,  rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a 
deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

România

BRISTOL-MYERS SQUIBB GYÓGYSZERKERESKEDELMI KFT. Tel: + 40 (0)21 272 16 00

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

BARACLUDE 0,5 MG x 30 COMPRIMATE FILMATE

BARACLUDE 0,5 MG x 30 COMPRIMATE FILMATE

Baraclude comprimate este un medicament antiviral, utilizat pentru tratamentul infecţiei cronice cu virusul hepatitei B (VHB) la adulţi.

Scrieţi o recenzie

Path: > > > BARACLUDE 0,5 MG x 30 COMPRIMATE FILMATE

30 other products in the same category: