Bixtonim Xylo 1mg/ml spray nazal Măriţi imaginea

Bixtonim Xylo 1mg/ml spray nazal

416

Nou

Bixtonim Xylo® este un decongestionant nazal care elibereaza rapid nasul infundat, ajutandu-va pe dumneavoastra sau pe copilul dumneavoastra sa respire mai usor. Bixtonim Xylo® 1 mg/ml este destinat copiilor cu varste peste 6 ani si adultilor.

Detalii

Acest produs nu are puncte de loialitate.


15,00 lei

PLATA ONLINE
PLATA ONLINE

Adăugaţi la lista dorinţelor

Tabel date

Ambalajspray
Cantitate10 ml

Informații

Bixtonim Xylo 1mg/ml spray nazal, 10ml 

1.Ce este Bixtonim Xylo® si pentru ce se utilizeaza 

Bixtonim Xylo® este un decongestionant nazal care elibereaza rapid nasul infundat, ajutandu-va pe dumneavoastra sau pe copilul dumneavoastra sa respire mai usor. Bixtonim Xylo® este utilizat pentru decongestionarea mucoasei nazale in cazul racelii, rinitei vasomotorii si rinitei alergice. Bixtonim Xylo® poate fi utilizat si in tratamentul infectiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene. De asemenea, acesta poate fi prescris de catre medicul dumneavoastra in vederea efectuarii unei examinari a nasului. Bixtonim Xylo® 1 mg/ml este destinat copiilor cu varste peste 6 ani si adultilor. 

2. Inainte sa utilizati Bixtonim Xylo®

Nu utilizati Bixtonim Xylo®

  •          daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra sunteti/este alergic (hipersensibil) la xilometazolina sau la oricare dintre celelalte componente ale Bixtonim Xylo® (vezi pct. 6);
  •          daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti/are o inflamatie a mucoasei nazale neinsoiita de secretie (rinita sicca);
  •          daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti/are presiune intraoculara crescuta (glaucom), in special glaucom cu unghi inchis;
  •          daca copilul dumneavoastra are varsta sub 6 ani;
  •          daca ati suferit o operatie prin nas, cum ar fi hipofizectomie trans-sfenoidala sau cu expunere a durei mater. 

Aveti grija deosebita cand utilizati Bixtonim Xylo®

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra are:

  •          boli cardiovasculare grave (de exemplu boli grave ale arterelor coronare, hipertensiune arteriala);
  •          feocromocitom, o tumora a glandelor suprarenale, care determina cresterea tensiunii arteriale;
  •          tulburari metabolice, cum sunt hipertiroidie, diabet zaharat;

Utilizarea prelungita sau excesiva poate determina reaparitia sau agravarea infundarii nasului.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Spuneti-i medicului sau farmacistului daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra utilizeaza medicamente pentru depresie, deoarece se poate produce cresterea tensiunii arteriale (datorita efectelor cardiovasculare induse de xiiometazoiina). Nu folositi in acelasi timp picaturi nazale care contin substante active din aceeasi clasa cu xilometazolina, cum sunt oximetazolina, nafazolina.

Folosirea Bixtonim Xylo® cu alimente si bauturi

Nu este cazul.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. 

Nu utilizati Bixtonim Xylo® in timpul sarcinii si alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Tratamentul prelungit sau cu doze mari de xiiometazoiina prezinta risc de reactii adverse la nivel nervos central si cardiovascular. Daca apar astfel de efecte, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi influentata negativ.

Informatii importante privind unele componente ale Bixtonim Xylo®

Medicamentul contine dorura de benzalconiu care este iritant. Poate provoca reactii adverse cutanate. 

3. Cum sa utilizati Bixtonim Xylo®

Doza uzuala este de 2-3 picaturi de 2-3 ori pe zi (la intervale de 8-10 ore), in fiecare nara. Nu depasiti doza recomandata. Acest medicament nu trebuie utilizat mai mult de 5 zile. Daca dupa 5 zile de utilizare, starea dumneavoastra nu s-a imbunatatit sau s-a agravat, trebuie sa va prezentati la medic, inainte sa utilizati din nou Bixtonim Xylo® este necesara o pauza de cateva zile. Daca aveti impresia ca efectul Bixtonim Xylo® este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

Instructiuni de utilizare

- Suflati nasul.

- Lasati capul pe spate, intr-o pozitie confortabila, sau daca sunteti in pat, lasati capul pe spate la marginea patului.

- Administrati picaturile in fiecare nara si mentineti capul lasat pe spate pentru a permite imprastierea acestora in nas.

- Puneti la loc capacul dupa utilizare.

Flaconul nu va fi utilizat decat de dumneavoastra sau de copilul dumneavoastra, pentru a evita raspandirea microbilor si virusurilor prin intermediul picuratorului.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Bixtonim Xylo®

Daca ati utilizat accidental o doza mai mare decat cea recomandata de Bixtonim Xylo® sau un copil mai mic de 6 ani a utilizat accidental Bixtonim Xylo® 1 mg/ml pot sa apara: puls neregulat, palpitatii, tahicardie, hipertensiune arteriala si uneori, afectarea starii de constienta. in acest caz trebuie sa va prezentati imediat la medic sau sa mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. Daca uitati sa utilizati Bixtonim Xylo®

Bixtonim Xylo® se utilizeaza la nevoie. Daca ati uitat sa va puneti picaturile nazale si este necesar acest lucru, administrati-le imediat ce va aduceti aminte. Nu puneti o doza dubla pentru a compensa doza uitata. 

4. Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Bixtonim Xylo® poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Tulburari cardiace

Utilizarea topica intrasinusala poate sa determine, foarte rar sau ocazional, efecte sistemice de tip simpatomimetic cum sunt palpitatii, tahicardie sau cresterea tensiunii arteriale.

Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale

In special la pacientii cu hipersensibilitate, xilometazolina poate produce o iritatie locala, moderata si tranzitorie (senzatie de arsura sau uscaciune a mucoasei nazale). Au fost mentionate cazuri izolate de sindrom de rebound congestiv (hiperemie reactiva) dupa intreruperea administrarii medicamentului. Tratamentul prelungit, frecvent si/sau cu doze mari de xilometazolina poate determina iritatie (senzatie de arsura sau uscaciune a mucoasei nazale), precum si congestie reactiva cu rinita indusa medicamentos. Acest efect poate sa apara dupa numai 5 zile de tratament si, daca se continua administrarea, pot aparea afectari cronice ale mucoasei nazale cu formare de cruste. 

Tulburari ale sistemului nervos

Foarte rar s-au raportat cefalee, insomnie, astenie si tulburari de vedere.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. 

5. Cum se pastreaza Bixtonim Xylo®

A se pastra la temperaturi sub 25°C,in ambalaj original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se utiliza in maxim 30 zile dupa prima deschidere a flaconului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Informatii suplimentare 

Ce contine Bixtonim Xylo®

- substanta activa este clorhidratul de xilometazolina 1 mg intr-un mililitru picaturi nazale, solutie

- clorura de benzalconiu, fosfat disodic dodecahidrat, dihidrogenofosfat de potasiu, sorbitol, edetat disodic dihidrat, clorura de sodiu, sorbitol, apa purificata.

Cum arata Bixtonim Xylo® si continutul ambalajului Bixtonim Xyloc este o solutie limpede, incolora, lipsita de particule vizibile, fara miros. 

Producatorul: S.C. Biofarm S.A.

 

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

Bixtonim Xylo 1mg/ml spray nazal

Bixtonim Xylo 1mg/ml spray nazal

Bixtonim Xylo® este un decongestionant nazal care elibereaza rapid nasul infundat, ajutandu-va pe dumneavoastra sau pe copilul dumneavoastra sa respire mai usor. Bixtonim Xylo® 1 mg/ml este destinat copiilor cu varste peste 6 ani si adultilor.

Scrieţi o recenzie

Path: > > > > Bixtonim Xylo 1mg/ml spray nazal

30 other products in the same category: