O.B. PRO COMFORT SUPER PLUS x 16 TAMPOANE Măriţi imaginea

O.B. PRO COMFORT SUPER PLUS x 16 TAMPOANE

2986

Nou

Pro Comfort combina tehnologia canalelor spiralate,pentru o protectie de incredere,cu invelisul SilkTouch pentru insertia tampoanelor O.B.mai usoara ca niciodata.

 

 •          Invelis SilkTouch;
 •          Santuri curbate;
 •          Pentru flux abundent;
 •          Direactioneaza si retine eficient lichidul in interiorul tamponului;
 •          Aluneca usor,pentru insertie si retragere usoare;

 

Detalii

Acest produs nu are puncte de loialitate.


Acest articol a fost vândut:
5
ori

16,00 lei

PLATA ONLINE
PLATA ONLINE

Adăugaţi la lista dorinţelor

Tabel date

AmbalajCutie
Cantitate16 tampoane

Informații

O.B. PRO COMFORT SUPER PLUS x 16 TAMPOANE

 

Pro Comfort combina tehnologia canalelor spiralate,pentru o protectie de incredere,cu invelisul SilkTouch pentru insertia tampoanelor O.B.mai usoara ca niciodata.

 

 •          Invelis SilkTouch;
 •          Santuri curbate;
 •          Pentru flux abundent;
 •          Direactioneaza si retine eficient lichidul in interiorul tamponului;
 •          Aluneca usor,pentru insertie si retragere usoare;

 

Este nevoie de puţin exerciţiu când încerci ceva pentru prima dată. Este valabil şi pentru tampoane. Însă nu îţi face griji – mai jos găseşti un ghid pas cu pas care pur şi simplu te va ajuta să faci prima încercare cât mai uşoară posibil.

Cel mai bine este să încerci să introduci tamponul în timpul primelor două zile ale ciclului tău. Scurgerea de sânge este mai puternică în aceste zile şi astfel tamponul alunecă mai uşor. Când foloseşti tampoane pentru prima dată, s-ar putea să fii puţin încordată. Este absolut normal. Însă, dacă eşti încordată , muşchii tăi sunt tensionaţi. Inspiră adânc de mai multe ori pentru a te relaxa. După ce te-ai relaxat, tamponul va fi uşor de introdus.

 

Etapa 1: Despachetarea tamponului

 

1. Spală-te pe mâini. Ţine-l de capătul inferior într-o mână, scoate banda colorată din mijloc şi îndepărtează ambalajul de pe capătul celălalt.

 

2. Acum desfă firul – vei găsi firul la capătul inferior al tamponului. Apoi trage de fir scurt, dar puternic.

 

3. Apasă cu vârful degetului arătător în capătul inferior, cu fir al tamponului.

 

4. Scoate jumătatea  superioară a stratului protector.

 

 Etapa 2: Unde poziţionăm tamponul?

  

5. Cu mâna rămasă liberă, depărtează labiile .Astfel se facilitează accesul în intrarea spre vagin , care se află între uretră şi anus.

 

Etapa 3: Cum se introduce tamponul?

 

Cu degetul arătător, împinge tamponul în vagin, cât de mult poţi înspre partea superioară, apoi înclinat înspre spate. Dacă simţi rezistenţă, schimbă puţin direcţia. Împinge încet tamponul mai înainte, până simţi un prag. Aceştia sunt muşchii pelvieni care contractă partea din faţă a vaginului într-o deschizătură mică.

Trebuie să treci de acest prag cu tamponul. Introduce-l apăsând uşor cu degetul arătător cât de mult se poate în vagin, într-un unghi înapoi şi sus. Tamponul este introdus corect atunci când nu îl mai simţi deloc. Spală-te din nou pe mâini după ce ai introdus tamponul. Pentru a scoate tamponul, pur şi simplu trage de fir. Aceasta este metoda cea mai simplă atunci când tamponul este complet saturat.

 

Dacă tamponul nu este poziţionat corect 

Acum ştii cum se introduce corect un tampon. Este introdus corect atunci când nu îl mai simţi deloc. Dacă încă mai simţi tamponul, în timp ce îl porţi , nu este introdus corect. Dacă încă mai simţi tamponul când stai jos sau mergi înseamnă că trebuie împins un pic mai adânc.

 

Cele mai bune poziţii pentru introducerea tamponului

 

Există un număr de poziţii care sunt adecvate pentru introducerea tamponului: este mai uşor când stai jos relaxată, pe toaletă cu coapsele desfăcute sau poţi introduce tamponul din picioare, cu un picior ridicat, de ex. sprijinit pe marginea căzii sau a chiuvetei.

 

Prima dată când încerci să foloseşti un tampon, s-ar putea să simţi că totul este prea strâmt, pentru că muşchii pelvieni contractă intrarea în vagin. Aceşti muşchi pot fi simţiţi ca un prag. Acest prag poate fi trecut cu tamponul. Mai întâi în sus, apoi înspre spate, în unghi – cât de departe poţi împinge cu degetul. Dacă simţi rezistenţă, pur şi simplu schimbă-i puţin direcţia.


Cum se scoate un tampon?

 

Trage pur şi simplu de fir pentru a scoate tamponul. Tamponul se scoate cel mai uşor când este saturat. Dacă tamponul nu iese uşor, este posibil să nu fie încă plin.

 

Dacă nu găseşti firul exterior, aşteaptă până se saturează tamponul complet. Aşează-te pe vine şi apasă – ca pentru a avea scaun – apoi poţi apuca tamponul cu două degete.

În cazul în care nu reuşeşti să scoţi singură tamponul, adresează-te medicului ginecolog

 

Tampoanele O.B. sunt disponibile în diverse grade de absorbţie pentru a te ajuta să-ţi ajustezi protectia menstruală la fluxul respectiv sângerarii tale. Scurgerea din primele zile ale menstruătiei este de obicei mai abundentă, iar spre sfârsitul acesteia, ceva mai usoara. Astfel este util sa foloseşti tampoane de diverse grade de absorbţie în zilele de intensitate diferită din timpul perioadei menstruale.

Pentru a-ti facilita alegerea mărimii corecte a tamponului, acestea au fost prevăzute cu diferite simboluri de picături care corespund capacităţii de absorbţie şi mărimii : de ex. „mini”, „normal”, „super” si „super plus”. Cu cât mai multe picaturi ilustrate, cu atât mai mare este puterea de absorbtie a tamponului.

 

 

O.B.  ProComfort mini este cel mai bun tampon O.B.  cu care să începi.

O.B. ProComfort Mini

Acestea sunt foarte uşor de inserat datorită formei subţiri, a vârfului rotunjit îngust, mărimii mici şi învelişului unic mătăsos şi delicat SilkTouch™. Pentru că sunt atât de uşor de inserat, acestea sunt ideale pentru fetele care abia încep să folosească tampoane.

 

O.B.  ProComfort Light Flow – introducere uşoară, chiar şi la flux redus

O.B. ProComfort Light Flow

 

Spre sfârşitul menstruaţiei , scurgerea tinde să fie mai redusă. Special pentru această perioadă există O.B. ProComfort Light Flow. Datorită formei alungite şi învelişului unic mătăsos şi moale SilkTouch™, acestea sunt deosebit de uşor de introdus şi scos în zilele cu flux redus.

 

O.B.  ProComfort pentru flux redus spre mediu

O.B. ProComfort Normal

 

Scurgerea din primele zile ale menstruaţiei este de obicei mai abundentă, deci ai nevoie de protecţie sigură. Încearcă O.B. ProComfort pentru o protecţie confortabilă.

 

O.B. ProComfort SUPER

 

Dacă fluxul este mediu sau abundent, încercaţi  O.B. ProComfort SUPER pentru a o protecţie sigură şi confortabilă.

 

Voi simţi tamponul atunci când îl voi purta?

Tamponul nu poate fi simţit, deoarece, atunci când este introdus în mod corect, este localizat în porţiunea de vagin care are foarte puţine terminaţii nervoase. Dacă tamponul este introdus corect, va sta perfect în locul respectiv, ţinut de muşchii pelvieni, în aşa fel încât nu va putea aluneca.

 

Tampoanele oferă cu adevărat o protecţie sigură?

Dacă sunt introduse în mod corect, şi schimbate la timp, tampoanele conferă o protecţie de încredere. Dacă nu eşti sigură de cât de des ar trebui să schimbi tamponul, protej-slipurile de tip „Carefree” te pot ajuta să îţi protejezi lenjeria intimă. Intervalul de timp la care ar trebui să îţi schimbi tamponul depinde de abundenţa fluxului tău menstrual. Este doar o chestie de experienţă până când vei şti când trebuie să îl schimbi – şi îţi vei da seama în scurt timp.

 

Cum pot să fiu sigură că tamponul a fost introdus?

Odată introdus corect, nu ar trebui să îl mai simţi. Odată ce ai introdus tamponul corect, acesta nu poate să alunece din vagin, deoarece muşchii pelvieni îl menţin în această poziţie. Tamponul va rămâne în vagin şi nu poate pătrunde în uter.

 

E posibil ca tamponul să se piardă în interiorul corpului?

Tamponul nu se poate “rătăci” prin corp, el va rămâne în interiorul vaginului… Intrarea în uter este mult prea îngustă pentru a permite unui tampon să treacă.

 

Când ar trebui să schimbi tamponul?

Tampoanele trebuie schimbate cu regularitate. Cât de des faci acest lucru depinde în totalitate de intensitatea fluxului. În primele zile, când sângerarea este mai puternică, s-ar putea să fii nevoită să schimbi tamponul după 3-6 ore. Când fluxul este mai redus un tampon mai mic este de obicei suficient şi poate fi purtat între 6 şi 8 ore.

Există o cale simplă pentru a determina dacă e timpul să-ţi schimbi tamponul sau nu. Trebuie doar să tragi foarte uşor de firul de siguranţă. Dacă tamponul iese afară uşor, schimbă-l. Dacă nu, înseamnă că este încă prea devreme. Cu timpul, veţi ajunge să simţi când trebuie să-ţi schimbi tamponul.

Apropo, tampoanele nu trebuie schimbate de fiecare dată când foloseşti toaleta. Uretra, vaginul şi anusul sunt trei organe separate, fiecare cu propriul orificiu / intrare separată. Poţi să ţii firul într-o parte pentru a evita udarea lui.
Nu uita să îndepărtezi şi ultimul tampon la sfârşitul perioadei de menstruaţie.

 

Pot folosi tamponul, chiar dacă sunt virgină?

Poţi folosi O.B. chiar dacă eşti la prima menstruaţie. Himenul, o folie subţire de piele care înconjoară intrarea în vagin, are o deschidere naturală, care permite lichidului să treacă prin ea. Când are loc prima menstruaţie, himenul este de obicei suficient de moale şi elastic astfel încât să poţi utiliza uşor un O.B.ProComfort mini pentru flux redus sau normal sau un O.B. normal, fără să provoci vreo leziune. Pentru primele dăţi, O.B. ProComfort mini, cel mai mic tampon, este cea mai bună alegere.

 

Ce fel de tampon ar trebui să folosesc?

Sunt două feluri de tampoane:

 

Cu aplicator: După cum indică şi numele, acest tip de tampon are aplicator.
Fără aplicator: Acest tip de tampon se introduce manual.

Decizia îţi aparţine, în funcţie de preferinţe.

Când introduci un tampon manual, ai un control mai bun al introducerii şi plasării tamponului în interiorul corpului. Tampoanele fără aplicator sunt foarte mici, aşa că le poţi ţine în mână, fără ca cineva din jurul tău să-şi dea seama. Sunt cu adevărat discrete. Şi sunt ecologice, pentru că nu trebuie să mai elimini aplicatorul.

 

Pot păstra tamponul peste noapte?

Tampoanele pot fi purtate în siguranţă şi noaptea. De fapt, ele sunt forma ideală pentru protecţie nocturnă. Te poţi roti şi învârti cât vrei în somn, tamponul nu va aluneca de la locul lui.

Totuşi, va trebui să-ţi schimbi tamponul de fiecare dată înainte de culcare şi de îndată ce te trezeşti dimineaţa. Poţi folosi tampoane de aceeaşi dimensiune, atât noaptea cât şi în cursul zilei. Protecţia cu un singur tampon va dura mai mult în timpul nopţii, pentru că fluxul menstrual e mai scăzut atunci când stai întinsă.

 

Blochează tampoanele fluxul lichidului menstrual?

Una din temerile legate de folosirea tamponului este că acesta poate bloca fluxul lichidului menstrual. Această teamă este nefondată, deoarece tamponul se comportă ca un burete care absoarbe tot lichidul. Când tamponul este îmbibat complet, lichidul menstrual se prelinge în afara vaginului, fie prin tampon, fie în jurul lui. Utilizate corect, tampoanele sunt poziţionate în a doua treime a vaginului. Această localizare nu numai că nu blochează fluxul menstrual, dar permite absorbţia perfectă a acestuia.

 

Tampoanele pot cauza infecţii?

S-au făcut multe cercetări în acest sens, iar doctorii au ajuns la concluzia că tampoanele nu cauzează infecţii. Tampoanele sunt fabricate din materiale care nu permit dezvoltarea bacteriilor şi nici nu influenţează microflora din interiorul vaginului.

 

Pot folosi tamponul în timp ce practic un sport?

Tampoanele sunt ideale atunci când vrei să continui să faci toate lucrurile care îţi fac plăcere, chiar şi în perioada menstruaţiei. Chiar şi practicarea unui sport. Ele îţi oferă libertatea şi independenţa de a face ceea ce faci mereu. Poţi chiar să înoţi în timp ce porţi un tampon, deoarece el absoarbe fluidul în interiorul corpului.

 

Despre TSS

Sindromul Şocului Toxic (SST) este o boală toxică foarte rară, dar gravă, care se poate întâlni la bărbaţi, femei şi copii. Aproximativ jumătate din cazurile de SST se regăsesc la fete şi femei care au menstruaţie. SST a fost descris ca având legătură cu folosirea tampoanelor, dar el se poate produce în perioada menstruaţiei chiar dacă nu se folosesc deloc tampoane. Este cauzat de nişte toxine bacteriene produse de organisme specifice oamenilor. SST poate pune în pericol viaţa, de aceea trebuie descoperit şi tratat cât mai devreme posibil.

Dacă în timpul menstruaţiei, treci brusc de la o stare de sănătate deplină la una de boală cu temperatură foarte mare (peste 39 grade Celsius), asociată cu stări de vomă, diaree, dureri de cap şi de gât, ameţeală şi stări de leşin, dureri musculare, iritaţii ale pielii similare cu arsurile solare, scoate imediat tamponul ca măsură de precauţie şi du-te de urgenţă la un doctor sau la spital. Menţionează posibilitatea de a avea SST şi faptul că eşti la menstruaţie. SST poate reapărea, indiferent dacă foloseşti tampoane sau nu. Dacă ai fost deja diagnosticată cu SST, consultă-te cu medicul tău înainte de a lua decizia de a folosi tampoane în continuare.

 

Prezentare: Cutie cu 16 tampoane

Producator: Johnson & Johnson

 

 

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

O.B. PRO COMFORT SUPER PLUS x 16 TAMPOANE

O.B. PRO COMFORT SUPER PLUS x 16 TAMPOANE

Pro Comfort combina tehnologia canalelor spiralate,pentru o protectie de incredere,cu invelisul SilkTouch pentru insertia tampoanelor O.B.mai usoara ca niciodata.

 

 •          Invelis SilkTouch;
 •          Santuri curbate;
 •          Pentru flux abundent;
 •          Direactioneaza si retine eficient lichidul in interiorul tamponului;
 •          Aluneca usor,pentru insertie si retragere usoare;

 

Scrieţi o recenzie

Path: > > O.B. PRO COMFORT SUPER PLUS x 16 TAMPOANE

30 other products in the same category: