search

PARACETAMOL 500 MG 20 COMPRIMATE

Cefalee, nevralgii, mialgii; sinuzită ; dureri dentare; dismenoree ; stări febrile.

Compoziție:  500 mg paracetamol, excipienți q.s. pentru un comprimat.
Acțiune terapeutică :  Analgezic - antipiretic.
Reacții adverse:  Produsul este, în general, bine tolerat. Rareori pot apare erupții cutanate și foarte rar trombocitopenie .
Contraindicații: Insuficiență renală; insuficientă hepatocelulară; deficit de G-6-PD.
Precauții: Ca în cazul oricărui medicament , administrarea acestui produs femeilor însărcinate și celor care alăptează se va face cu avizul prealabil al medicului.
Interacțiuni cu alte medicamente:  Accentuează efectele anticoagulantelor de sinteză; asocierea cu medicamente inductoare enzimatice (fenobarbital și alte antiepileptice, rifampicină, etc.) conduce la creșterea hepatotoxicității; este potențat de metoclopramid.
Doze, mod de administrare:  Adulți: 1-2 comprimate o dată, repetând doza, dacă este nevoie, la 4-6 ore, fără a depăși 6 comprimate în 24 de ore.  Copii 6-12 ani: 1/2 din dozele pentru adulți. Nu se recomandă administrarea medicamentului copiilor cu greutate corporală sub 8 kg. Durata recomandată a tratamentului este de 5 zile. Durata maximă a tratamentului este de 10 zile.
Forma de prezentare: Cutii conținând 20 comprimate.
Condiții de păstrare: În ambalajul original, la temperaturi cuprinse între 15 - 30 grade Celsius. Termen de valabilitate: 2 ani.

Mai multe informații

Data expirarii
30.12.2022
Tip produs
COMPRIMATE
Mod de ambalare
CUTIE
Cantitate, gramaj
20 COMPRIMATE
chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.