• Nou
search

CEAI CIMBRU VRAC FARES

Ceaiul de cimbru are o aromă specifică și destul de puternică, ce acționează ca un excelent stimulant și tonic. Soldații romani făceau baie în ceai de cimbru înainte de lupte, pentru a căpăta forță și energie, iar astăzi îl folosim intens în perioadele de recuperare, pentru a trata stresul cronic și astenia de primăvară.

Proprietăți:
Susține sănătatea tractului respirator
Ajută la menținerea unui sistem gastro-intestinal sănătos
Cimbrul era o plantă cunoscută încă din Antichitate, fiind folosit atât pentru proprietățile sale curative cât și la prepararea mâncărurilor. Theophrastus și Dioscoride ne-au lăsat descrieri amănunțite ale acestei plante.

Ingrediente:
Partea aeriană a plantei Thymus vulgaris L. fam. Labiatae, care conține ulei volatil (borneol, cineol, timol, carvacrol), tanin, acid cafeic, principiu amar, saponozide, flavone.

Efect:
Antiinfectius, stomahic (stimulează secrețiile gastrice), coleretic (stimulează secreția biliară), carminativ (favorizează eliminarea gazelor intestinale), antispastic, vermifug, expectorant, diuretic.

Întrebuințări principale:
Gripa, bronșita, tuse, astm.

Alte întrebuințări:
Dispepsii, balonări, anorexie, paraziți intestinali, infecții urinare.

Contraindicații:
Sarcina.

Preparare:
Se prepară infuzie din 1 linguriță de plantă la o cană cu apă.

Mod de administrare:
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.

Prezentare:
50 g

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.