• Nou
search

CEAI COADA CALULUI DOZE FARES

Coada calului, denumita stiintific equisetum arvense, este o planta folosita in scopuri terapeutice de mii de ani. In Roma Antica, coada calului era folosita atat pe post de medicament, cat si pe post de aliment.

Consumata sub forma de suc, ceai sau tinctura, aceasta planta medicinala este folosita pentru tratarea multor afectiuni, incepand de la bolile renale, artrita, tuberculoza si afectiunile vezicii biliare si pana la ameliorarea umflaturilor ori scaderea in greutate.

Proprietăți:
Susține funcția excretorie a rinichilor.
Ajută la menținerea unei funcții urinare normale.
Ajută la menținerea mobilității și flexibilității articulațiilor.

Ingrediente: coada calului (Equiseti herba).

Efect:

Diuretic, elimină acidul uric, calciul și fosforul anorganic, antiseptic, astringent, hemostatic, cicatrizant, antiacid, remineralizant.

Întrebuințări principale:

Calculoză și colici renale; cistite, nefrite, edeme.

Alte întrebuințări:

-Uz intern: reumatism, artrita, gută, fracturi.
-Uz extern: hemoroizi, eczeme, răni.

Contraindicații:

La dozele recomandate nu se cunosc.

Preparare:

Uz intern: se fierb 1-2 plicuri în 250 ml apă, la foc mic, timp de 5-10 minute.
Uz extern: se fierb 10 plicuri în 1 litru de apă la foc mic, timp de 5-10 minute.

Mod de administrare:

Uz intern: se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, înaintea meselor principale.
Uz extern: băi locale sau comprese pe zona afectată.

Prezentare:
20 plicuri x 1 g

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.