search

CEAI COADA CALULUI VRAC FARES

Coada calului, denumita stiintific equisetum arvense, este o planta folosita in scopuri terapeutice de mii de ani. In Roma Antica, coada calului era folosita atat pe post de medicament, cat si pe post de aliment.

Consumata sub forma de suc, ceai sau tinctura, aceasta planta medicinala este folosita pentru tratarea multor afectiuni, incepand de la bolile renale, artrita, tuberculoza si afectiunile vezicii biliare si pana la ameliorarea umflaturilor ori scaderea in greutate.

Proprietăți:
Coada calului este o plantă larg folosită în medicina populară românească, fiind apreciată în principal pentru proprietățile sale diuretice, dar și pentru calmarea durerilor cauzate de reumatism și artrită.
Susţine funcţionarea normală a sistemului urinar.
Ajută la menţinerea mobilităţii şi supleţii articulaţiilor.

Ingrediente:
Partea superioară a plantei Equisetum arvense L., fam. Equisetaceae care conține acid salicic, săruri de potasiu, saponine, flavonoide, ulei volatil, fitosteroli, vitamina C.

Efect:
Diuretic, elimină acidul uric, calciul și fosforul anorganic, antiseptic, astringent, hemostatic, cicatrizant, antiacid, remineralizant.

Întrebuințări principale:
Calculoză și colici renale; cistite, nefrite, edeme.

Alte întrebuințări:
Uz intern: reumatism, artrită, gută, fracturi.
Uz extern: hemoroizi, eczeme, răni.

Contraindicații:
Nu se cunosc.

Preparare:
Uz intern: se prepară decoct din 2 lingurițe  plantă la o cană cu apă.
Uz extern: se prepară un decoct foarte concentrat din 100 grame plantă la un litru apă.

Mod de administrare:
Uz intern: se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, înaintea meselor principale.
Uz extern: se aplică băi locale și comprese cu infuzia concentrată.

Prezentare:
50 g

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.