search

SANOVITA NAUT 500 G

Nautul (numit si garbanzo-beans sau mazarea berbecilor) este o planta de origine asiatica, cunoscuta inca din antichitate, dar extrem de raspandita si acum, in modernitate, intrucat este consumata cu mare placere nu doar de catre vegetarieni, ci si de toti cei care doresc sa se hraneasca sanatos. 

In forma de boabe, nautul se adauga in tocanite, fripturi sau salate, dar poate constitui, prajit, si o delicioasa gustare. Arabii sunt cei de la care pornesc majoritatea retetelor cu naut, iar intre ele, la loc de cinste gasim piureul de naut, popular cunoscut sub denumirea de humus. Humusul s-a extins din Orient si in tarile europene, iar in ultimii ani este din ce in ce mai cunoscut si iubit in Romania, mai ales ca seamana cu deja cunoscuta fasole batuta, fata de care nu difera foarte mult ca mod de pregatire. Chitelutele de naut sunt si ele foarte intalnite si apreciate - daca vom spune falafel veti recunoaste dennumirea in mod cert.

Si faina obtinuta din boabele de naut macinate se foloseste foarte mult, obtinandu-se din ea produse speciale de panificatie numite panelli in Italia, in India - Besan Puda, iar la Marsilia - panisse. In Iran si Afganistan gasim biscuiti din faina de naut.

Nautul se pastreaza in recipiente inchise ermetic, ferit de umezeala, in loc intunecos si racoros. Daca l-ai gatit, pune preparatul in frigider, unde il poti pastra maxim 3 zile.

Mai multe informații

Data expirarii
28.02.2022
Tip produs
produs bio
Mod de ambalare
punga
Cantitate, gramaj
500 g
chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.