search

FURAZOLIDON 25 MG 10 COMPRIMATE

Antidiareic 
Indicat in: 
-enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază. Denumire comuna internationala


Actiune terapeutica
Antiseptic intestinal activ fata de numeroase tulpini de colibacili patogeni, salmonele, shigele, enterococi, stafilococi, ca si fata deTrichomonas, Giardia si Entamoeba.
Indicatii
Toxiinfectii alimentare (salmoneloze), dizenterii bacilare, enterite infectioase ale sugarului, lambliaza, dizenterie amoebiana.
Mod de administrare
Copii: 5-10 mg/kg corp si zi, respectiv 1/2 -2 comprimate a 25 mg
Contraindicatii
Alergie la furazolidon, deficit de G-6-PD, nou-nascuti (pana la o luna). in timpul tratamentului si 4 zile dupa, nu se consuma bauturi alcoolice (reactii de tip disulfiram) si alimente ce contin tiramina: branzeturi preparate fermentate, bob, ficat de pui, heringi in saramura, extract de drojdie, vin si produse fermentate (risc de crize hipertensive si alte fenomene toxice).
Precautii
Furazolidon coloreaza urina in galben inchis.
Sarcina si alaptare

Se administreaza cu prudenta in timpul sarcinii si lactatiei.
Reactii adverse
Rareori cefalee, greata, voma (la doze mari), eruptii cutanate alergice, febra, artralgii, foarte rar agranulocitozaanemie hemolitica (cei cu deficit de G-6-PD).

Mai multe informații

Data expirarii
31.05.2023
Tip produs
COMPRIMATE
Mod de ambalare
CUTIE
Cantitate, gramaj
10
chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.