search

FURAZOLIDON FORTE 100 MG 20 COMPRIMATE

Enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază.

Indicații

Enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază.

Se poate indica în trichomoniază, precum şi în tratamentul holerei.

Dozaj

Adulţi

Pentru tratamentul holerei sau al altor infecţii enterale: doza uzuală este de 100 mg furazolidonă, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.

În tratamentul lambliazei doza recomandată este de 100 mg furazolidonă, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile.

Copii

Pentru tratamentul holerei sau al altor infecţii enterale: doza recomandată este de 1,25 mg furazolidonă/kg, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.

În cazul infestării cu Giardia lamblia durata tratamentului poate fi prelungită până la 10 zile. Se recomandă sfărâmarea şi diluarea cu puţin lichid a comprimatelor în vederea obţinerii unei suspensii, comprimatele nefiind adecvate administrării la copii mai mici de 6 ani.

Contraindicații

Hipersensibilitate la furazolidonă, alţi nitrofurani sau la oricare dintre excipienţi. Deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază.

Ultimul trimestru de sarcină.

La femeile care alăptează sugari cu vârsta mai mică de 1 lună Sugari cu vârsta mai mică de 1 lună (risc de anemie hemolitică). Insuficienţă renală severă.

Atenționări

În timpul tratamentului şi 4 zile după oprirea acestuia nu se recomandă consumul de băuturi alcoolice (risc de reacţii de tip disulfiram) şi de alimente ce conţin tiamină (risc de hipertensiune arterială şi alte fenomene toxice).

Se recomandă prudenţă la pacienţii cu insuficienţă hepatică sau renală.

Pacienţii alergici la nitrofurani pot prezenta reactivitate imunologică încrucişată la furazolidonă.

La pacienţii trataţi pentru lambliază, simptomatologia poate persista câteva săptămâni sau chiar luni, datorită intoleranţei la lactoză; în aceste cazuri, după oprirea tratamentului, se recomandă efectuarea a 3 examene coproparazitologice la intervale de 3-4 săptămâni, pentru a evalua eficacitatea. tratamentului. În infecţiile severe, poate fi necesară terapie asociată.

Deoarece conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Mai multe informații

Data expirarii
31.05.2024
Tip produs
COMPRIMAT
Mod de ambalare
CUTIE
Cantitate, gramaj
20
chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.