search

DERMAZIN CREMA 50 MG/G

Tratamentul și profilaxia arsurilor infectate și a rănilor suprainfectate, inclusiv escare și răni adânci netratate.

Descriere

Dermazin este un medicament care aparţine grupului de chimioterapice locale.

Dermazin este utilizat pentru prevenirea şi tratamentul infecţiilor la pacienţii cu arsuri şi alte leziuni ale pielii. 

Sulfadiazina de argint se dezintegrează în leziune, eliberând ioni de argint. Aceşti ioni inhibă creşterea şi multiplicarea celulelor bacteriene, fără a afecta celulele pielii şi ţesutul subcutanat. Dermazin are un  spectru antibacterian larg, incluzând aproape toate microorganismele care pot determina infecţii ale  arsurilor sau ale altor leziuni cutanate. 

Dermazin pătrunde în ţesuturile necrozate şi în exsudate. Acest efect este foarte important, deoarece antibioticele sistemice nu sunt eficace împotriva bacteriilor din necrozele produse prin arsură,  deoarece vascularizaţia zonei necrozate este întreruptă.

Compozitie

Sulfadiazină de argint, alcool cetilic, ulei de arahide hidrogenat, polisorbat 60 (Tween 60), propilenglicol, p-Hidroxibenzoat de metil (E 218), p-Hidroxibenzoat de propil (E 216), apă purificată.

Mod de administrare

Dermazin este destinat utilizării cutanate (topice), la adulţi şi copii cu vârsta peste o lună.

Înainte de aplicare, curăţaţi şi îndepărtaţi ţesutul mort. Aplicaţi apoi Dermazin în strat subţire de 2-4 mm grosime; este de preferat să aplicaţi crema pe o faşă sterilă, pe care o plasaţi apoi pe leziune. 

Crema se aplică o dată pe zi, cu o spatulă sterilă sau cu mănuşi de unică folosinţă. În general, crema trebuie reaplicată la interval de 24 de ore. Înainte de fiecare aplicare a cremei, leziunea se spală sub jet  de soluţie antiseptică sau apă pentru înlăturarea resturilor de cremă şi a exsudatului cu aspect de puroi  după culoare, dar aseptic în realitate, care apare din abundenţă după aplicarea Dermazin. Tuburile de 

Dermazin sunt destinate aplicării repetate pentru un singur pacient. Dermazin nu pătează hainele şi lenjeria de pat.

Producator

Sandoz

Mod de prezentare

Flacon 50 g

Mai multe informații

Tip produs
crema
Mod de ambalare
tub
Cantitate, gramaj
50 g
chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.