search

SANOVITA ECO ULEI DE COCOS 500 ML

Uleiul de cocos este un tip de ulei extras din pulpa nucii de cocos sau din laptele de cocos, cu o serie larga de utilizari, de la gastronomie si pana la industria cosmetica. In lume, productia anuala numara in jur de 3,5 milioane de tone, iar printre cei mai mari exportatori de ulei de cocos sunt state precum Filipine, Malaezia şi Australia.

Uleiul de cocos virgin sau extravigin se obtine din pulpa de cocos proaspata sau lapte de cocos prin centrigugare sau presare cu ajutorul masinilor specializate si este varianta cea mai sanatoasa, cel mai bun ulei de cocos pe care il puteti achizitiona. Pentru producerea lui sunt folosite exclusiv procedee mecanice, nu si chimice, astfel incat toate proprietatile uleiului se pastreaza nedegradate.

Ca exemplu, uleiul de cocos SanoVita este extravirgin si ecologic pentru ca, in afara modului de prelucrare (centrifugare in mai multe etape, nu presare), producatorul vine cu un argument in plus al calitatii: nucile de cocos care au dus la producerea uleiului au fost culese manual, ceea ce se reflecta in calitatea materiei prime folosite: ele au fost alese printre cele care au ajuns pe deplin la maturitate si verificate contra oricarei deteriorari care ar putea duce la o eventuala degradare a pulpei. Acest ulei nu contine colesterol.

Asadar, in functie de modul de extragere si tratare se va obtine un produs de calitate mai buna sau mai slaba, lucru pe care il vedem reliefat de multe ori si in pretul de comercializare. Un ulei de cocos rafinat va fi mai ieftin decat uleiul de cocos virgin, obtinut prin presare la rece si fara amestecul de solventi cu ajutorul caruia productia poate fi stimulata. Uleiul rafinat isi pierde o importanta cantitate de acizi grasi cu catena medie, buni (asa cum vom vedea imediat) pentru sanatatea ta, in favoarea grasimilor hidrogenate si grasimilor trans, considerate de specialistii in medicina periculoase pentru organism, deoarece cresc nivelul colesterolului rau (LDL) si il reduc pe cel al colesterolului bun (HDL), astfel ca pot creste riscul dezvoltarii afectiunilor cardiovasculare.

Multe persoane se intreaba daca uleiul de cocos are sau nu are miros. Acest lucru se intampla probabil pentru ca au intalnit pe piata ambele variante si nu au mai stiut ce sa creada. Adevarul este ca uleiul rafinat isi pierde o mare parte din parfumul specific, in timp ce uleiul de cocos virgin are un parfum de cocos usor de sesizat, aceasta fiind o modalitate in plus de diferentierea unui ulei de cocos de calitate superioara.

Mai multe informații

Data expirarii
30.05.2022
Tip produs
ulei bio
Cantitate, gramaj
500 ml
chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.