• Nou
search

ALOPEXY 5% SOLUTIE CUTANATA 60 ML

Acest medicament se recomanda in anumite cazuri de asa-numita alopecie androgena (cadere excesiva a parului) la barbati, de intensitate moderata.

Nu este recomandat la femei datorita frecventei crescute a hipertricozei (crestere anormala a parului).

Indicatii:

Acest medicament se recomanda in anumite cazuri de asa-numita alopecie androgena (cadere excesiva a parului) la barbati, de intensitate moderata.

Nu este recomandat la femei datorita frecventei crescute a hipertricozei (crestere anormala a parului).

Contraindicatii

Nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: alergie cunoscuta la minoxidil, propilen glicol sau etanol, subiecti sub 18 ani sau peste 65 ani, afectiuni dermatologice sau alt tratament local concomitent. In caz de dubiu, cereti sfatul medicului sau farmacistului Dvs.

Precautii

In caz de contact cu zonele sensibile (ochi, piele iritata, mucoase) se va clati abundent zona afectata cu apa.

A nu se inghiti.

Acest medicament trebuie evitat la femeile insarcinate sau in perioada de alaptare. Pentru a evita eventualele interactiuni intre mai multe medicamente, trebuie sa semnalati medicului sau farmacistului Dvs. in mod sistematic, despre orice alt tratament in curs.

Nu lasati niciodata la indemana copiilor.

Produs inflamabil.

A se pastra la temperatura camerei (intre 15 si 25 grade C). farmacistul nu il va putea elibera decat pe baza unei retete medicale.

Termen de valabilitate: Nu depasiti data limita de utilizare, indicata clar pe ambalaj.

Reactii adverse

Ca orice produs activ, acest medicament poate determina, la unii subiecti, aparitia unor efecte nedorite mai mult sau mai putin suparatoare. Au fost semnalate iritatii, descuamari, mancarime, reactii alergice. In cazul aparitiei acestor efecte sau a altora, anuntati medicul. In cazuri foarte rare, pot surveni modificari ale tensiunii arteriale sau ale pulsului sau edeme. In aceste cazuri, intrerupeti imediat tratamentul si anuntati medicul.

Compozitie:

Alopexy contine minoxidil 5 g la 100 ml solutie cutanata. Excipienti: gamma-ciclodextrina, propilenglicol, etanol 95°, apa purificata.

Mod de administrare

Uz extern: Aplicati dimineata si seara, cate o doza de 1 ml, pe pielea capului, avand drept punct de plecare, centrul zonei afectate.

Doza zilnica totala nu trebuie sa depaseasca 2 ml, indiferent de intinderea zonei de tratat.

A nu se aplica pe alte regiuni ale corpului.

Dupa aplicare, se vor spala cu atentie mainile. Nu se va aplica decat atunci cand parul si pielea capului sunt perfect uscate. Nu se va usca parul pentru a grabi evaporarea solutiei-actiunea produsului ar putea fi afectata.

Mod de aplicare:

Prelevati 1 ml de Alopexy cu ajutorul pipetei. Aplicati progresiv, pornind din centrul zonei afectate.

Intindeti cu ajutorul degetelor.

Experienta capatata in cursul experimentarilor clinice demonstreaza ca au fost necesare doua aplicatii pe zi, timp de 4 sau mai multe luni, pana la punerea in evidenta a unei stimulari a cresterii parului.

Debutul si gradul de raspuns variaza in functie de subiect. Dupa unele observatii, o revenire la starea initiala a aparutin 3-4 luni dupa intreruperea tratamentului.

In toate cazurile, trebuie sa va conformati cu strictete indicatiilor medicului.

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.