search

CICATROL PASTA CUTANATA 20 GR

Cicatrol este indicat în special pentru tratamentul şi prevenirea infecţiilor arsurilor.

Indicatii :
pentru tratamentul şi prevenirea infecţiilor leziunilor de decubit, ulcerelor varicoase, abraziunilor, leziunilor traumatice minore, inciziilor sau altor leziuni neinfectate şi grefelor de piele , pentru tratamentul şi prevenirea infecţiilor arsurilor

Compozitie :
Substanţa activă este sulfadiazină de argint. Un gram pastă conţine sulfadiazină de argint 10 mg. Celelalte componente sunt: glicerol, bentonită, chitosan, acid lactic, apă purificată.

Doza si mod de administrare :
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-aspus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi, vârstnici şi copii cu vârsta peste 2 luni . Un tratament adecvat se începe după evaluarea extinderii şi profunzimii leziunilor.După curăţare plăgii şi îndepărtarea ţesutului mort, aplicaţi pe această zonă Cicatrol într-un strat de 2-4 mm grosime, o dată sau de două ori pe zi, până la cicatrizarea plăgii.
În cazul arsurilor severe, pasta poate fi aplicată în mod repetat, în general, la interval de 8 de ore.
Nou-născuţii prematuri şi sugari cu vârsta sub 2 luni . Nu utilizaţi Cicatrol la prematuri şi sugari în primele două luni de viaţă. Doza recomandată şi metoda de aplicare la copiii cu vârsta peste 2 luni este aceeaşi ca la adult.

Mod de administrare
- Aplicaţi Cicatrol cu o spatulă sterilă sau cu mănuşi de unică folosinţă.După deschiderea tubului, presaţi-l începând cu capătul lui, spre zona cu filet. Nu presaţi tubul la mijloc pentru a extrage cantitatea necesară de pastă.Pentru următoarea aplicare îndepărtaţi excesul de pastă cu blândeţe, fără a agresa zona afectată.Aplicarea Cicatrol poate determina o senzaţie de durere/disconfort local, deoarece Cicatrol intervine înmultiple etape ale procesului de cicatrizare, prin stimularea celulelor implicate în acest proces.

În procesul de vindecare a leziunii, pot apărea senzaţii de durere, mâncărimi, furnicături, disconfortlocal; se recomandă evitarea scărpinării, care poate distruge noul ţesut format şi, în consecinţă, întârzie vindecarea leziunii.
În prezenţa radiaţiilor UV pasta se înnegreşte şi poate păta ţesăturile cu care intră în contact. Dacă este necesar, plaga poate fi acoperită cu un pansament steril, neocluziv.Asiguraţi-vă că întreaga zonă de piele afectată este mereu acoperită cu Cicatrol.
Reaplicaţi Cicatrol dacă acest medicament a fost îndepărtat din greşeală.

Cicatrol conţine sulfadiazină de argint, care în prezenţa radiaţiilor UV şi în timp, determină modificarea culorii pastei cutanate. Acest fapt nu afectează eficacitatea terapeutică a medicamentului.Înainte de utilizare se va îndepărta prima porţiune de pastă (aproximativ 0,5 cm.) aflată în zona expusă.
Se recomandă utilizarea pastei în maxim 12 săptămâni de la prima deschidere a tubului.

Contraindicatii :
alergie (hipersensibilitate) la sulfonamide, la sulfadiazină de argint la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament , prematuri, nou-născuţi (cu vârsta cuprinsă între 0-27 zile) sau la sugari până la 2 luni, datorită posibilităţii apariţiei icterului nuclear , sarcina în ultimul trimestru (risc crescut de icter nuclear la copil).

Mai multe informații

Data expirarii
30.12.2025
Mod de ambalare
tub/cutie
Cantitate, gramaj
20 gr
chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.