search

ALKALINAX 20 PLICURI REMEDIA

ALKALINAX este un supliment alimentar care ajută la alcalinizarea urinei si dizolvarea pietrelor de acid uric.

MOMENTAN INDISPONIBIL!

Alkalinax 20 plicuri Remedia 

Proprietati:


ALKALINAX este un supliment alimentar care ajută la alcalinizarea urinei si dizolvarea pietrelor de acid uric.
Cea mai mare parte dintre calculii urinari (75-80 %) sunt formați din săruri de oxalat de calciu și fosfat de calciu. Suprasaturația urinară cu săruri de calciu insolubile este factorul determinant pentru formarea calculilor renali. 10-12 % din calculii urinari sunt compuși din acid uric. Calculii de acid uric se formează, de obicei, în urina cu pH scăzut și volum redus.

Alcalinizarea urinei este obligatorie pentru dizolvarea pietrelor de acid uric.

Nivelul scăzut de citrat urinar este un factor de risc pentru formarea calculilor de calciu. Citrații urinari sunt considerați ca fiind inhibitori ai formării calculilor de calciu. Citrații acționează prin mai multe mecanisme: fie prin formarea complexelor solubile în apă cu ionii de calciu urinari, prevenind astfel suprasaturația urinară cu oxalat de calciu insolubil și formarea complexelor de fosfat de calciu, fie prin inhibarea agregării și devoltarea cristalelor de oxalat și fosfat de calciu printr-un câmp electrostatic ce nu permite aderarea anionilor de oxalat și fosfat pe suprafața cristalelor deja formate.

Hipercalciuria este definită prin creșterea anormală a cantității de calciu în urină, iar hiperoxaluria prin eliminarea crescută de oxalat. Hipercalciuria și hiperoxaluria sunt cei mai importanți factori de risc pentru formarea calculilor de oxalat de calciu. Conținutul de vitamina B6 din compoziția ALKALINAX ajută la reducerea excreţiei de oxalat în urină, iar ionii de magneziu reduc suprasaturarea urinei cu oxalat de calciu prin formarea oxalatului de magneziu solubil în apă și inhibă formarea cristalelor de fosfat de calciu.

Ingrediente/plic:


itrat tribazic de Potasiu monohidrat, conținând 975 mg sau 25 mEq de Potasiu – 2700 mg, izomalt (agent de încărcare), Citrat tribazic de Magneziu, conținând 60 mg sau 5 mEq Magneziu – 376 mg, extract uscat (maltodextrină, acid citric anhidru, hidroxid de Magneziu) din fructe de Afin-american (Vaccinium macrocarpon), cu 40 % proantocianidine – 45 mg, Beta-caroten/colorant, aromă naturală de lămâie, premix culturi probiotice microîncapsulate (peste 50 x109 CFU/g) din Lactobacillus acidophilus și L.rhamnosus – 20 mg, extract uscat de Stevia rebaudiana, Clorhidrat de Piridoxină, conținând 12,5 mg Vitamina B6 – 15,2 mg

Mod de utilizare:


Doza zilnică recomandată: câte 1 plic de 2 ori pe zi, dimineața și seara. Conținutul fiecărui plic se dizolvă în 150 ml de apă și se administrează în timpul sau la 30 de minute după fiecare masă.

Atenţionări:


Produsul este destinat exclusiv adulţilor.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
În cazul unor afecțiuni cronice sau al urmării unui tratament medicamentos, sfatul medicului este absolut necesar înaintea administrării acestui produs.
Nu este recomandat persoanelor alergice la oricare dintre componentele produsului.
Administrarea la femei în timpul sarcinii sau alăptării se face numai cu recomandarea medicului. A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original, ferit de umiditate şi lumină.

Contraindicatii:


Nu se recomandă administrarea la pacienți cu afecțiuni ce predispun la hiperpotasemie. Astfel de afecțiuni includ insuficiență cardiacă cronică sau insuficiență renală, deshidratare acută (cauzată de diaree sau transpirație excesivă), diabet zaharat necontrolat. ALKALINAX nu trebuie administrat cu diuretice economisitoare de potasiu: spironolactonă, amilorid.

Reactii adverse:


Pe timpul utilizării ALKALINAX, unele persoane pot prezenta tulburări gastro-intestinale minore și/sau diaree. Aceste simptome pot fi reduse prin administrarea produsului în timpul meselor sau prin scăderea dozei.

Prezentare:
20 plicuri

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.