search

CALCIU SANDOZ + VIT. C 1000 MG

Tratamentul deficienței de calciu și vitamina C. Adjuvant în tratamentul răcelilor și gripei.

Necesitați sporite de calciu și vitamina C, ca de exemplu în timpul sarcinii și în perioada de alăptare, în perioadele de creștere rapidă (copilărie și adolescentă), la vârstnici, în cursul bolilor și în convalescență. Tratamentul deficienței de calciu și vitamina C. Adjuvant în tratamentul răcelilor și gripei.
Acțiune:
Calciul este un mineral esențial necesar pentru menținerea echilibrului electrolitic al organismului și pentru funcționarea normală a numeroase mecanisme de reglare. Deficiența de calciu este asociată cu tulburări neuromusculare și cu demineralizarea oaselor. Acidul ascorbic (vitamina C) joacă un rol important în procesele biologice de oxidoreducere și în respirația celulară. Este de asemenea esențială pentru formarea colagenului și reparația țesuturilor. Dozele mari de vitamina C sunt eficiente pentru profilaxia și tratamentul infecțiilor cailor respiratorii superioare. Deficiența de calciu și de acid ascorbic poate fi datorată unor deficiențe nutriționale sau poate să apară în diferite situații în care nevoile organismului sunt crescute (vezi indicațiile). Comprimatele efervescente asigură vitamina C șicalciu ionizabil în cantitate suficientă pentru acoperirea nevoilo rzilnice în perioade în care acestea sunt crescute.
Compoziție:
Comprimate efervescente (cu gust de portocală sau de lămâie) conținând: 1,0 g lactat-gluconat de calciu echivalent cu 260 mg calciu ionizabil; 0,327 g carbonat de calciu; 1,0 g acid ascorbic (vitamina C); 1,0 g bicarbonat de sodiu (274 mg sodiu); 2,0 g zahăr.
Mod de administrare:
Adulți și copii de vârstă școlară: 1 comprimat efervescent pe zi.
Copii între 3 și 7 ani: ojumătate de comprimat efervescent pe zi.
Copii mici: conform prescripției medicale.
Contraindicații:
Hipersensibilitate la medicament, hipercalcemie, hipercalciurie severă, insuficiență renală gravă.
Precauții:
La pacienți cu hipercalciurie moderată (peste 300 mg - 7,5 milimol/24 ore), cu insuficiență renală ușoară sau moderată sau cu un istoric de litiază renală este necesară monitorizarea excreției de calciu prin urină. La nevoie se va reduce doza sau se va întrerupe tratamentul. La pacienții care au tendința de a forma calculi renali se recomandă ingestia unor cantități mai mari de lichide. În timpul tratamentului se vor evita dozele mari de vitamina D, afară de cazul în care există indicații speciale. La pacienții diabetici se va lua în considerare conținutul în zahăr al comprimatelor (2 g/comprimat), iar sodiul (0,27 g/comprimat) va fi și el inclus în calcule pentru pacienții care necesită o dietă fără sodiu.
Interacțiuni:
Calciul poate să reducă absorbția tetraciclinelor administrate pe cale orală. Se va păstra un interval de minimum 3 ore între administrarea de Ca-C 1000 Sandoz și cea a tetraciclinelor orale. Dozele mari de acid ascorbic pot să interfere unele metode de determinare a glucozei urinare.
Reacții adverse:
Rareori se observă tulburări gastro-intestinale ușoare (balonare, diaree). La pacienții cu predispoziție, tratamentul prelungit cu Ca-C 1000 Sandoz poate favoriza formarea de calculi în tractul urinar.
Supradozare:
Nu sunt cunoscute cazuri de supradozare acută. Dacă o astfel de situație ar surveni, manifestările ar consta din tulburări gastro-intestinale, dar nu ar avea drept rezultat apariția hipercalcemiei, afară de cazul pacienților care sunt tratați cu doze mari de vitamina D.
Prezentare:
10 comprimate

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.