search

CAL-D-VITA X 10 CPR EFERVESCENTE

Prevenirea si tratamentul osteoporozei. Supliment in deficitul de calciu si vitamina D.
Momentan indisponibil! 

Compoziție:
Substanțele active sunt calciu 600 mg sub formă de carbonat de calciu 1500 mg și colecalciferol (conține și a-tocoferol, gelatina din pește, grăsimi alimentare și amidon de porumb; la cantitatea declarată se aplică supradozarea de 10%) 400 U.I. (Vitamina D3) sub formă de concentrat de colecalciferol pulbere 8 mg. Excipienți: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, sorbitol, aromă de portocale PERMASEAL 10401-71 (conține aromă lichidă concentrată adsorbiță pe suport de maltodextrină și guma arabică), acid fumaric, clorură de sodiu, P-caroten 1% CWS (E160 a - colorantul conține și și a-tocoferol, ascorbat de sodiu, grăsimi alimentare, guma arabică, zahăr, dextrină.), betanină (E162) (din sfecla roșie), aspartam, acesulfam de potasiu, macrogol 6000, esteri ai acizilor grași cu zahărul.
Indicații terapeutice:
- pentru prevenirea și tratamentul osteoporozei, afecțiune în care oasele devin fragile și tind să se fractureze ușor. Femeile, vârstnicii, fumătorii și consumatorii de alcool în cantități mari sunt cei mai expuși la osteoporoza.
- ca supliment în cazul unei nevoi crescute de calciu și vitamina D, ca de altfel și în prevenirea deficiențelor (cure de slăbire, vindecarea fracturilor).
Contraindicații:
Nu trebuie folosit în următoarele cazuri:
- hipersensibilitate la oricare dintre constituenți;
- în cazul prezenței excesive de calciu în sânge și urină;
- litiază calcică;
- imobilizare pe termen lung însoțită de hipercalciurie și/sau hipercalcemie;
- fenilcetonurie (datorită prezenței aspartamului care este metabolizat în fenilalanină);
- intoleranță la fructoza (datorită prezenței sorbitolului).
Sarcină și alăptarea:
Supradozajul colecalciferolului trebuie evitat în timpul sarcinii:
- la animale, supradozajul de vitamina D în impul gestației s-a dovedit a avea efect teratogenic.
- supradozajul de vitamina D trebuie evitat la femeile gravide deoarece la acestea, hipercalcemia prelungită poate avea următoarele efecte asupra copilului: retard fizic și mental, stenoza aortică supravalvulară sau retinopatie. S-au raportat, însă, mai multe cazuri în care femeile gravide tratate cu doze mari de vitamina D, datorită faptului că sufereau de hipoparatiroidism, au dat naștere la copii fără malformații.
- se recomandă evitarea administrării acestui produs la femei, în timpul alăptării.
Doze și mod de administrare:
Doza recomandată este de 1-2 comprimate efervescente Cal-D- Viță pe zi. În cazul unei doze zilnice de 2 comprimate, acestea se administrează în două prize dimineață și seara.

Mai multe informații

Data expirarii
31.10.2023
Tip produs
Comprimate effervescente
Mod de ambalare
Flacon
Cantitate, gramaj
10 comprimate efervescente
chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.